Πολιτική

05/03/2014 - 14:55

Β. Τεντόμας: Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο σχολείο Ερεσού;

style="text-align: justify;"> 
Στις 18/2/2013 ,το Δημοτικό Σχολείο Ερεσού υπέστη καθίζηση στη δυτική πλευρά του, λόγω οικοδομικών εργασιών της υπό ανέγερση επέκτασης της σχολικής μονάδας.
Με απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών έργων του Δήμου Λέσβου ,τέσσερις (4) αίθουσες του Σχολείου, εκκενώθηκαν.
 
Για τη λειτουργία του Σχολείου, έγινε προσωρινός διαχωρισμός των αιθουσών με γυψοσανιδες ,με αποτέλεσμα η επιφάνεια των νέων αιθουσών να είναι μικρή ,σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών.
 
Το έργο αποκατάστασης των ζημιών, το ανέλαβε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έγιναν οι πρώτες εργασίες εξωτερικής υποστήλωσης και στις 18/2/2014 ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Β Αιγαίου η διάθεση ποσού 70.000 ΕΥΡΩ , για την ολοκλήρωση του έργου.
 
Δεδομένου ότι οι απαράδεκτες συνθήκες που γίνονται πλέον τα μαθήματα σε «μισές» αίθουσες δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν να υπάρχουν για πολύ καιρό και επειδή ήδη πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που εκκενώθηκαν οι τέσσερις (4) αίθουσες του δημ. σχολέιου,
 
ερωτάται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου:
 
Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραπέρα ενεργειών της Περιφέρειας για αποκατάσταση των ζημιών και πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία του δημ. σχολείου ως είχε προ τις 18-2-2013.
 
Βασίλης Τεντόμας

Μοιράσου το άρθρο!