Πολιτική

14/03/2020 - 09:47

Το ξεχωριστό μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τον κορονοϊό

Δήλωση του Παναγιώτη Χριστόφα - επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης "ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο"

Πολύς λόγος γίνεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για το δημόσιο νοσοκομείο, και ακόμη περισσότερο στα καθ' ημάς για το Βοστάνειο νοσοκομείο.


Είχα την ευκαιρία προσωπικά εξαιτίας ενός από καιρό προγραμματισμένου χειρουργείου στενού συγγενή μου, την εβδομάδα που μας πέρασε, να βρίσκομαι στο Βοστάνειο τις τελευταίες 5 μέρες, διαπιστώνοντας την ετοιμότητα, την εγρήγορση λόγω αυτής της διεθνούς συγκυρίας της πανδημίας.


Ο "καθένας εκεί μέσα" ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό (ασφάλεια, καθαριότητα, κουζίνα) έχει όνομα και υπόσταση, έχει οικογένεια πίσω του, που αυτές τις μέρες και για αυτές που θα ακολουθήσουν θα έχουν διπλή έννοια.


Όλους αυτούς τους έχουμε δεί ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια να σηκώνουν αγόγγυστα και με αξιοπρέπεια ένα δυσανάλογο βάρος.


Όλους αυτούς και τον καθένα ξεχωριστά τον ευχαριστούμε για όλα αυτά που τόσο καιρό στρατευμένα προσφέρει και για όλα αυτά που καλείται στο επόμενο διάστημα να διαχειριστεί.

Και εμείς απ' την πλευρά μας μένουμε σπίτι. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ευθύνη και η δική μας συνεισφορά το επόμενο διάστημα.


Καλούμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς και να προστατέψουμε τους γύρω μας κοντινούς και μακρινούς.


Μένουμε σπίτι λοιπόν και έτσι βοηθάμε και τους νοσοκομειακούς μας να μπορέσουν με επαγγελματισμό και ευθύνη να πράξουν και αυτοί το καθήκον τους.

Παναγιώτης Χριστόφας

Μοιράσου το άρθρο!