Πολιτική

06/12/2013 - 13:28

Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου ο Στράτος Γεωργούλας - Καμία στήριξη από το ΚΚΕ

Κ

αι ξαφνικά άρχισε η προεκλογική περίοδος στη Λέσβο. Ο Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου (ή Μυτιλήνης αν ο Δήμος Λέσβου «σπάσει» σε περισσότερους Δήμους) . Τα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και μελών του ΚΚΕ.


Προηγήθηκαν τα δημοσιεύματα  στις εφημερίδες και σήμερα εκδόθηκε το πρώτο επίσημο δελτίο τύπου από τη δημοτική κίνηση " Ο άλλος δρόμος":

«Η νεοσυσταθείσα δημοτική κίνηση "Ο άλλος δρόμος", με επικεφαλής τον Στράτο Γεωργούλα σας καλεί να παρευρεθείτε στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το πλαίσιο αρχών της κίνησης. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12 στο ξενοδοχείο "Λέσβιον".»


Πάντως η νέα κίνηση δεν προέκυψε μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα προς τις δυνάμεις της αριστεράς αλλά είναι αποτελέσματα κλειστών συναντήσεων. Πότε θα μάθουμε να λειτουργούμε ανοιχτά και όχι παρασκηνιάκα; Έχουμε ακόμη δρόμο για να μάθουμε να εκλέγουμε εμείς τους υποψηφίους...


Οργισμένη η αντίδραση του ΚΚΕ για το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα εμπλέκουν μέλη του ΚΚΕ στη νέα κίνηση. Το ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα στηρίξει κανένα κοινό υποψήφιο με το ΣΥΡΙΖΑ.
H ανακοίνωση του ΚΚΕ.
1.    Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που επικαλούνται είναι από ανυπόστατες έως προβοκατόρικες, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τους εμπνευστές τους και τη σκοπιμότητα  που έχουν.
2.    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που υπηρετεί την Ε.Ε., την υγιή επιχειρηματικότητα όπως λέει ο αρχηγός του, το ΝΑΤΟ, με λίγα λόγια τον καπιταλισμό. Αποτελεί δύναμη ενσωμάτωσης των λαϊκών   μαζών στο σύστημα, τροχοπέδη στη ριζοσπαστικοποίησή τους,  διεκδικεί πρώτο ρόλο στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.
3.    Σε καμιά λοιπόν περίπτωση το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κατεβάσει ή να στηρίξει κοινό υποψήφιο όχι μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κανένα κόμμα του ευρωμονόδρομου, με κανένα κόμμα πυλώνα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
4.    Το ΚΚΕ στήριξε και θα στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια των κομμουνιστών και των συμμάχων τους, που έχουν δώσει καθημερινά εξετάσεις ότι βρίσκονται στο πλευρό του χειμαζόμενου λαού μας,  που αντιστέκονται στο σήμερα και ανοίγουν το δρόμο της Λαϊκής εξουσίας και οικονομίας αύριο.

 up date: Ο  κ. Αριστείδης Σγατζός (στέλεχος της ΑΝΤΡΑΡΣΥΑ στη Λέσβο) διαψεύδει ότι ο κ.  Στράτος Γεωργούλας έχει την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Ο  Στράτος  Γεωργούλας γεννήθηκε στις 21-1-1972 στην Αθήνα, κατάγεται από το Μανδαμάδο Λέσβου και κατοικεί στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου τον Ιούνιο του 1989. Μετά από επιτυχείς πανελλαδικές εξετάσεις εγγράφηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τις σπουδές περάτωσε τον Ιούνιο του 1993, οπότε έλαβε το πτυχίο του. Τον Οκτώβριο του 1993 εγγράφηκε μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Εγκληματολογικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Ιούνιο του 1994 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα «Κοινωνική Αναπαράσταση του προπαραβατικού ανηλίκου και αντιμετώπισή του στην Ελλάδα». Αναγορεύθηκε διδάκτορας τον Μάιο του 1998 με βαθμό «Άριστα», ύστερα από επιτυχή υποστήριξη της παραπάνω διατριβής.

  Από τις 21.6.2000 έχει εκλεγεί στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία της Νεότητας του Ελεύθερου Χρόνου, του Αθλητισμού και της Αναψυχής», αντικείμενο η διδασκαλία του οποίου έχει αρχίσει από το χειμερινό εξάμηνο του 2000. Από το 2006, είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του ελεύθερου χρόνου και του Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!