Πολιτισμός

27/05/2011 - 17:00

Επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Πολιτισμού για "Οδ.Ελύτη"

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ζήτησε την οικονομική αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στο έγγραφό του αναφέρει:

    « Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

               Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2011 ως έτους Οδυσσέα Ελύτη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του συμπατριώτη μας Νομπελίστα Ποιητή, ο Δήμος Λέσβου, σαν γενέτειρα πατρίδα του θα έπρεπε να είναι ένας εκ των πόλων των εορταστικών κεντρικών εκδηλώσεων προς τιμήν του. Είχα την ευκαιρία, κ. Υπουργέ, να συζητήσω μαζί σας το θέμα τούτο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας.

 Αναγκάζομαι δε να επανέλθω γιατί μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια απάντηση εκ μέρους σας, ούτε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός εκδηλώσεων εκ μέρους του Υπουργείου σας, πού και πότε. Εμείς στη Λέσβο, αυτοδυνάμως με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, επειδή παραλάβαμε ένα κατάχρεο Δήμο (προελθόντα εκ της συνενώσεως 13 τέως Δημαρχιών και τον μεγαλύτερο σε έκταση στη Χώρα μας (1.633,50 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με περίγραμμα ακτών 400 χιλιόμετρα περίπου), έχουμε κιόλας αρχίσει να υλοποιούμε ένα σχεδιασμό εκδηλώσεων, σε συνεργασία με επιτόπιες πολιτιστικές εθελοντικές δυνάμεις σε συνεργασία και με τα Λεσβιακά Σωματεία ανά την Επικράτεια. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας ζητούμε την οικονομική αρωγή του Υπουργείου σας

               Θεωρούμε ότι τα παραπάνω είναι ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς ένα άνθρωπο που τίμησε την Ελλάδα, τη Λέσβο και την ιδιαίτερη Πατρίδα του, τη Γέρα, -το Μουσείο Ελαιολάδου της οποίας επισκεφθήκατε κατά την προαναφερόμενη επίσκεψή σας- λαμβάνοντας την ανώτατη παγκόσμια διάκριση. Ευελπιστώ να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας».

Μοιράσου το άρθρο!