Πολιτισμός

26/07/2021 - 18:32

16 Eλληνόπουλα τσιγγάνοι μαθητές της Λέσβου στο Ιερό του Μέσσου - Δράση από τις «Γέφυρες Τέχνης»

Οι «Γέφυρες Τέχνης» στο Ιερό του Μέσσου - Πολιτισμός για όλους

Την Παρασκευή 16.07.2021, οι μαθητές-ωφελούμενοι του φορέα «Γέφυρες Τέχνης» μαζί με την Διαχερίστρια Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Μέσσου στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Τα παιδιά, 16 Eλληνόπουλα τσιγγάνοι  μαθητές απο τον Παπάδο Γέρας και την περιοχή της Παγανής, ξεναγήθηκαν στον χώρο και θαύμασαν από κοντά τα ευρήματα των ανασκαφών.

Αμέσως μετά, τα παιδιά μαζί με τους  συνοδούς παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση  «Αιγαίο». Μετά το τέλος της, οι ηθοποιοί με αυθορμητισμό και αγάπη, κάλεσαν τα παιδιά στη σκηνή και έκαναν αναπαράσταση σκηνών του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί η θετική επίδραση του Πολιτισμού στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Η Τέχνη μπορεί να παρέχει αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους που βιώνουν τις συνέπειες της φτώχειας και να βοηθήσει στην επανασύσταση των κοινωνικών δεσμών. Η πολιτιστική δράση αναβαθμίζει τον άνθρωπο ως οντότητα. 

 Οι «Γέφυρες Τέχνης» συγχαίρουν θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαίτερα, τον Προιστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη και το Προσωπικό για την άριστη συνδιοργάνωση της παράστασης, καθώς και την θεατρική Ομάδα «Patari Project» για τις εξαιρετικές ερμηνείες.

 Η βιωματική πολιτιστική εκδρομή πραγματοποιήθηκε με ευγενική χορηγία και υποστήριξη των εκ Θεσσαλονίκης «Κανών Πολιτιστικές Αποστολές»-Πάνος Τεζαψίδης και «OECON GROUP»-Λίνα Τσαλταμπάση. 

Μοιράσου το άρθρο!