Πολιτισμός

25/09/2013 - 20:42

3 άγνωστα αστέρια της Λέσβου στο χορό

m>To Lesvosnews.net παρουσιάζει 3 νέα παιδιά που διαπρέπουν στην Αθήνα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, άγνωστοι στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου, συνεχίζουν να προσπαθούν για το όνειρό τους...

Επιμέλεια: Βαλέρια Βρυσωνάκη

Τρείς νέοι χορευτές από τη Λέσβο. Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι καταπιάνονται στην Αθήνα με τη τέχνη του χορού (Παρεξηγημένη τέχνη γενικότερα. Παρεξηγημένη και για τα αγόρια; Πλέον όχι.). Τρία παιδιά γεμάτα ζωή, δραστήρια και ταλαντούχα. Το επάγγελμα που διάλεξαν απαιτεί απόλυτη αφοσίωση, πειθαρχεία, πολύωρη εξάσκηση και φυσικά μεράκι. Τα βιογραφικά τους μπορούν να μας πείσουν ότι διαθέτουν όλες τις παραπάνω αρετές. Είμαστε περήφανοι για αυτούς και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Ελπίδα Γάλλου
Στην ηλικία των 4 ετών άρχισε να ασχολείται με τη ρυθμική γυμναστική ενώ στα 11 ξεκίνησε κλασικό και σύγχρονο χορό με τη Νάντια Ξυλά (χόρεψε σε παραστάσεις της σχολής της στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης). Εκεί πήρε τα πτυχία του κλασικού μπαλέτου από την Kalina Bogoeva της Ballet Academy of Varna της Βουλγαρίας. Στα 15 ασχολήθηκε με τους latin χορούς (salsa, bachata, cha-cha, merengue, rumba, mambo) και εντρύφησε σε επαγγελματικό επίπεδο στο Salsa L.A. και Cubana Style με τον διευθυντή της σχολής Quick step, Στέφανο Χατζηγεωργίου. Στα 18 πέτυχε στις  εισαγωγικές εξετάσεις και φοίτησε 3 χρόνια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη και Νικολέτας Μπακάλη παίρνοντας πτυχίο καθηγήτριας χορού και χορεύτριας από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συμμετείχε στις παραστάσεις της σχολής και παρακολούθησε σεμινάρια με αναγνωρισμένους χορευτές και χορογράφους (David Zambrano, Μαρία Μηλιοπούλου, Αθανασία Κανελλοπούλου, Λάμπρο Λάμπρου, Samuel Lefeuvre, Στέφανο Μπίζα).

Νικόλας Βαμβουκλής

Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου. Ξεκίνησε χορό με την Ελίνα Παναρετάκη στο Ρέθυμνο. Είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εμφανίστηκε στις παραγωγές της Λυρικής: Όπερα Τραβιάτα και Οπερέτα Εύθυμη Χήρα. Συμμετείχε επίσης στο μπαλέτο Bolero με το Bejart Ballet Lausanne. Από το 2008 παίρνει μέρος στα Φιλανθρωπικά Gala του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος. Το 2007 διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό αρχαίας δραματουργίας Certamen della Tuscia στο Viterbo της Ιταλίας και το 2011 έγινε κάτοχος του Europass for Cultural Exchanges στη Λάρνακα της Κύπρου. Συμμετείχε στα video art του G.Bodari, Prism και Deliberate. Μεγάλη του αγάπη οι ισπανικοί και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (τον είδαμε και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με την ομάδα Ορφέας του Πανεπιστημίου Αιγαίου). Το καλοκαίρι εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Πρεσπών και στο Ηρώδειο με τη παράσταση Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα.

 

Παναγιώτης Μαλακός

Ο Παναγιώτης Μαλακός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1987. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον χορό στη Σχολή Χορού Παπάζογλου στα 17 του (τον είδαμε και αυτόν να χορεύει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης), όταν η δασκάλα χορού Βίκυ Καραγιάννη τον ξεχώρισε και τον παρότρυνε να πάει στην Αθήνα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό. Φτάνοντας στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα για δυο χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από την οποία μεταπήδησε στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει σε παραστάσεις για τις οποίες είχε επιλεγεί: «Αδιέξοδο» (Ομάδα Χορού Migma), «Ο Τόπος» (Μουσικοθεατρική Ομάδα Bitchy D.) κ.α. Παράλληλα έδωσε εξετάσεις και πήρε το δίπλωμα μοντέρνου χορού ISTD. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση «Όνειρο μέσα σε όνειρο» της Ομάδα Χορού Μυία που βασίζεται στο έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε ενώ παράλληλα διδάσκει σύγχρονο χορό και jazz σε σχολές της Αθήνας.

 

Μοιράσου το άρθρο!