Πολιτισμός

22/08/2012 - 08:51

3 Εκθέσεις στο Αρχοντικό Γεωργιάδη έως 31 Αυγούστου

Αρχοντικό Γεωργιάδη Lesvosnews Μυτιλήνη Λέσβος

Φωτογραφίες της Κατερίνας Κοντού 20-31 Αυγούστου «ana-mesa»

 
Η Κοντού Κατερίνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτισμική Πληροφορική του Πανεπιστήμιου Αιγαίου αποτέλεσαν για την ίδια αφορμή ανάμειξης της φωτογραφικής αναπαράστασης με άλλα εκφραστικά μέσα και συστηματικής διερεύνησης της σχέσης της φωτογραφίας με τις ψηφιακές τεχνολογίας και την κινουμένη εικόνα.
Έχει συμμετάσχει σε workshops και σε εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Κεραμικά της Μαγδαληνής Βασίλα 20-31 Αυγούστου «Στοιχεία τέχνης και χρήσης»
 
Από το παράθυρο μου βλέπω τη θάλασσα. Παίζω με τη λάσπη και το αποτέλεσμα είναι πάντα διαφορετικό, αυτό είναι το μαγικό της δουλειάς μου. Η κεραμική στη ζωή μου δεν είναι μόνο η δουλειά μου, αλλά ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας.
«..Δεν υπάρχει το χώμα δεν υπάρχει ο αέρας
Που αγγίξαμε, ο ίδιος…»
Ελύτης

Εικαστική έκθεση από τους N-omades 20-31 Αυγούστου «μόνος πατώ»

Κάθε χρόνο στη Μυτιλήνη ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιείται μια διαδρομή προσκυνήματος 25 χιλιομέτρων προς το χωριό Αγιάσος. Οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν κατά ομάδες και αποδίδουν λατρεία στη Παναγία κάνοντας μια πορεία με προορισμό τον τοπικό ιερό ναό.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να στοχαστούν στην ερμηνεία της διαδρομής αυτής.
H N-omades είναι μια νεοσυσταθείσα ανοιχτή καλλιτεχνική ομάδα, που χαρακτηρίζεται από τη συνεχή μετακίνηση από τόπο σε τόπο και αποτελείται από φοιτητές και απόφοιτους καλλιτέχνες και θεωρητικούς της τέχνης.

Μοιράσου το άρθρο!