Πολιτισμός

19/06/2011 - 14:48

922 υπογραφές για το Αρχοντικό Γεωργιάδη

Προς τον κ. Ηρακλή Βερβέρη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Κε αντιπεριφερειάρχη,

Σαν πρωτοβουλία πολιτών για τη στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «αρχοντικό Γεωργιάδη» σας καταθέτουμε τις 722 xειρόγραφες και τις περίπου 200 ηλεκτρονικές υπογραφές που συγκεντρώσαμε από συμπολίτες μας, μαζί με κάποιες απόψεις επί του θέματος.

Έχουμε τη γνώμη ότι ο συγκεκριμένοςτρόπος αντίληψης για τις καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αποδείχτηκε επιτυχέστατος και θα ήταν άδικο για την πόλη να διακοπεί επάνω στην άνθισή του χωρίς να έχει εμφανίσει δείγματα κάμψης. Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε απόφαση χρηματοδότησής του και για το φετινό καλοκαίρι, έστω και με ένα σχετικά μειωμένο κονδύλι ,και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί έτσι θα διατηρηθεί σε ισχύ η συγκεκριμένη αντίληψη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ελπίζουμε ότι,εφόσον και τα οικονομικά της περιφέρειας το επιτρέψουν, θα ενισχυθεί ,γιατί σίγουρα μπορεί να αποτελέσει σταθερό παράγοντα της ελκυστικότητας της καλοκαιρινής Μυτιλήνης. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στο ότι μια ποικιλία καλλιτεχνικών εκφράσεων παρουσιάζονται συνδυασμένα σ’ ένα συνεχές χρονικό διάστημα χωρίς διακοπή μέσα σ’ ένα χώρο ιδανικά προσφερόμενο γι’ αυτό. Φυσικά καθοριστική συμβολή στην επιτυχία έχει η παρουσίαση ποιοτικών παραστάσεων με χαμηλό κόστος, όπως και η παρουσίαση κινηματογραφικών ταινιών με ιδιαίτερη άποψη και ποιότητα. Αυτές οι επιλογές έχουν ενσωματωθεί στη φυσιογνωμία του συγκεκριμένου χώρου. Αλλά και η δυνατότητα που δίνεται να εμφανίζεται η δουλειά που γίνεται από όλες τις εγχώριες καλλιτεχνικές δυνάμεις αναμφισβήτητα συμβάλλει στη διατήρηση μιας καλής σχέσης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του νησιού με την τέχνη και την ποιοτική ψυχαγωγία. Αναπόσπαστο στοιχείο της φυσιογνωμίας του εγχειρήματος είναι, κατά τη γνώμη μας , η ελεύθερη είσοδος του κοινού σ’ αυτές τις εκδηλώσεις και η διατήρησή του δείχνει ότι η αυτοδιοικητική αρχή έχει πράγματι την αντίληψη ότι η τέχνη έχει παιδαγωγική αξία για την κοινωνία και η ίδια έχει τη θέληση να διατηρήσει αυτή τη λειτουργία. Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την έκκληση και προτροπή, πιστεύουμε ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις πρέπει να καθιερωθούν για την πόλη μας και μάλιστα να ενισχυθεί η δυνατότητά τους για εξέλιξη, πάντα στο πνεύμα που περιγράφηκε παραπάνω, και με επίκεντρο στην διαμόρφωση του προγράμματος τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα έκαναν αυτή την πολύ καλή δουλειά και είχαν αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας Η πρωτοβουλία πολιτών για τη στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «αρχοντικό Γεωργιάδη»

Μοιράσου το άρθρο!