Πολιτισμός

18/08/2015 - 12:49

ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ - Από 20 έως 29 Αυγούστου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Σ

το πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων “Πέλαγος Πολιτισμού” που υλοποιεί μέσω του Περιφερειακού Ταμείου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα παρουσιαστεί στη Μυτιλήνη η εγκατάσταση με τίτλο ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ. Πρόκειται για μια διαδραστική μονοκάναλη βίντεο-εγκατάσταση, στα ελληνικά χωρίς υπότιτλους.

Τα γυρίσματα για το υλικό της εγκατάστασης, που αναμένεται να παρουσιαστεί και ως κινηματογραφική ταινία μεσαίου μήκους το 2016, έλαβαν χώρα στο νησί της Λέσβου το Μάιο του 2015 σε παραγωγή της Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains (Εθνικού Στούντιο Σύγχρονης Τέχνης της Γαλλίας) και του Ευθύμη Kosemund Σανίδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περιοχή του Συνοικισμού και της Επάνω Σκάλας στη Μυτιλήνη, τα Κεραμειά, τους κόλπους Γέρας και Καλλονής, τις ευρύτερες περιοχές Μανταμάδου και Βασιλικών, την Άγρα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε φιλμ 16χλ. με μη-ηθοποιούς, κατοίκους του νησιού.

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, δωρεάν, στον πρώτο όροφο του Αρχοντικού Γεωργιάδη, μεταξύ 20 και 29 Αυγούστου καθημερινά, από τις 18:00 έως τις 21:00, με εξαίρεση Δευτέρα και Πέμπτη όπου η εγκατάσταση θα λειτουργεί από τις 18:30 έως τις 20:30.

 

 

Δύο λόγια για το έργο

 

Έχει ως θέμα, ένας αποχαιρετισμό στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών ενός άντρα στο νησί της Λέσβου. Ένα χρονικό διάστημα που τέμνεται από συναντήσεις, αναμνήσεις και όνειρα. Από τεχνικής άποψης πρόκειται για μία διαδραστική μονοκάναλη βίντεο-εγκατάσταση μίας ταινίας που μοντάρεται σε πραγματικό χρόνο από το ρυθμό της φωνητικής επανάληψης του επισκέπτη.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα δημιουργού

 

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης γεννήθηκε το 1983 στη Μυτιλήνη. Έχει την Ελληνική και Γερμανική υπηκοότητα. Σπούδασε επιστήμη των υπολογιστών. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, ΙΙ (2014, 16’), έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Locarno. Γύρισε την επόμενη ταινία του, Odette (2015, 16’), κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Εθνικό Στούντιο Σύγχρονης Τέχνης της Γαλλίας, Le Fresnoy. - ekossan.com.

 

Συντελεστές

Παραγωγή Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains, προγραμματισμός Τίμος Αλεξανδρόπουλος, σενάριο Ελιζαμπέττα Ηλία Γεωργιάδου και Ευθύμης Kosemund Σανίδης, σκηνοθεσία Ευθύμης Kosemund Σανίδης, διεύθυνση φωτογραφίας Χρήστος Βουδούρης, ήχος Λέανδρος Ντούνης, art direction Κική Πίττα, μακιγιάζ/sfx Κλεΐς Kosemund Σανίδη, μοντάζ Ευθύμης Kosemund Σανίδης, διεύθυνση παραγωγής Περικλής Χατζηνάκος.

 

Μοιράσου το άρθρο!