Πολιτισμός

12/12/2021 - 11:30

Αναγνώσεις | RADIUM PALACE στο Eressian Hotel & Hammam Spa

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 11:30 στο Eressian Hotel & Hammam Spa: Αναγνώσεις κειμένων από καλλιτέχνες που συντονίζει η ηθοποιός Γεωργία Ξηρού, με συνοδεία χαλαρωτικών αφεψημάτων. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ως χώρος δορυφόρος της έκθεσης RADIUM PALACE και φιλοξενεί επιλεγμένα έργα.

Σας προσκαλούμε να διαβάσουμε παρέα και σας προτρέπουμε να φέρετε μαζί σας ένα κείμενο ή ένα βιβλίο που σας εμπνέει! Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης RADIUM PALACE που παρουσιάζει η K-Gold Temporary Gallery σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή (11 Δεκεμβρίου 2021 - 6 Μαρτίου 2022, Αγία Παρασκευή Λέσβου). Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το θρυλικό ξενοδοχείο θερμοπηγών Κουρτζή που χτίστηκε στη Μυτιλήνη το 1911 ως ένας χώρος θεραπείας και αναψυχής. Περιλαμβάνει γλυπτά, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και αρχειακό υλικό που εστιάζουν στη σωματικότητα και τη μεταβαλλόμενη έννοια της φροντίδας μέσα από εναλλακτικές μεθόδους τόνωσης, διαλογισμού και αποσυμφόρησης. Οι καλλιτέχνες επανεξετάζουν την οπτική μας για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επαφή, επισημαίνοντας πως η επινοητικότητα σχετίζεται με την ευεξία στο πλαίσιο της κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: John Baldessari, Κώστας Βαλιουτής, Lynda Benglis, Λυδία Δαμπασίνα, Μιλτιάδης Δίγκας, Mario Fantin, Kata Geibl, Bianca Otilia Ghiuzan, Saskia Janssen, Γεωργία Κοτρέτσος, András Ladocsi, Kali Malone, Sarah Michelle Riisager, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca, Erwin Wurm, Μάρω Φασουλή

Μοιράσου το άρθρο!