Πολιτισμός

27/06/2012 - 06:47

Το Αναγνωστήριο τίμησε τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού θεάτρου - Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι

yle="text-align:justify;">Το Σάββατο, 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου, σ’ ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον, τιμήθηκαν τέσσερις παλαίμαχοι εν ζωή ερασιτέχνες που κυρίως έδρασαν τη δεκαετία 1955-1965, τότε που το Αναγνωστήριο ανέβαζε με μεγάλη επιτυχία οπερέτες.

Παρουσιάστηκε με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού η προσφορά προς το θέατρο και τον πολιτισμό της Παπασταματίου – Κλειδαρά Στρατούλας, του Σεβαστέλη Γιώργου, της Αναστασέλη Γιαννούλας και του Γιώργου Λιάκατου απ’ τους Αργύρα Ειρήνη, Βεγιάζη Στρατή, Σκορδά Παναγιώτη και Κορομηλά Κλεάνθη αντίστοιχα.

Στη συνέχεια τα μικρά παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του Αναγνωστηρίου με τη διδασκαλία και επιμέλεια της θεατρολόγου Ευγενίας Τσιχλιά και της υπεύθυνης του θεατρικού τμήματος Γιώτας Μαϊστρέλη ζωντάνεψαν ένα παραμύθι από το κουκλοθέατρο «Καλημέρα»

Το Παιδικό Θεατρικό Eργαστήρι του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Τσιχλιά και της ένα παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου από το κουκλοθέατρο «Καλημέρα», που μιλά για τις περιπέτειες που είχανε τα ντενεκεδάκια της Ντενεκεδούπολης όταν βρέθηκαν μετανάστες στο Κουρδιστάν, τη χώρα των ρολογιών. Η σκηνοθεσία ήταν της Ευγενίας Τσιχλιά η οποία είναι και η υπεύθυνη του Παιδικού Θεατρικού Eργαστηρίου και δουλεύει με τα παιδιά από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Έπαιξαν: Αλεντά Μαριάνθη, Αλεντά Αθανασία, Αμπουλός Βασίλης, Βασλά Μαρία, Κεφαλά Μαρία, Κεφαλά Βασιλική, Κουντουρέλη Δήμητρα, Μπαμπάκου Παναγιώτα, Ορφανού Νεφέλη, Σκορδά Σοφία, Σκορδάς Στέλιος, Τζανής Παναγιώτης, Τζανής Μιχάλης, Τόρα Σάρα. Στο ρόλο της αφηγήτριας η Παναγιώτα Μαϊστρέλλη. Την τεχνική υποστήριξη της παράστασης είχε ο Παναγιώτης Κορομηλάς.

 

 

Μ’ αυτή την πολύ επιτυχημένη παράσταση στο πλαίσιο του θεατρικού παιχνιδιού έδωσαν τα οικολογικά τους μηνύματα.

 

 

 

 

 

 

Το συγκινητικότερο όμως ήταν ότι την παράστασή τους την αφιέρωσαν στις γιαγιάδες και παππούδες τους που τιμήθηκαν προηγουμένως και τους μήνυσαν πως αποτελούν επάξια την προέκτασή τους και τη συνέχειά τους. Τα ίδια τα παιδιά στο τέλος πρόσφεραν τις τιμητικές πλακέτες στους τιμώμενους.

[gallery link="file" columns="2" orderby="post_date"]

Μοιράσου το άρθρο!