Πολιτισμός

08/01/2020 - 18:25

Απολογισμός 2019 του Αναγνωστήριου Αγιάσου και κοπή πίτας - Οι πρώτες δράσεις του 2020

Μετά την επίσκεψή τους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης στις 2/1/2020, τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου, με δάσκαλο τον Κώστα Ζαφειρίου, ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων χρόνων, έπαιξαν τα παραδοσιακά κάλαντα:

Στην εκδήλωση κοπής πίτας της Κοινότητας Αγιάσου (Δημοτικό Κατάστημα Αγιάσου, 5/1/2020).

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Σανατόριο, 6/1/2020), ξεσηκώνοντας στο χορό τους περιθαλπόμενους.

Στην καθιερωμένη ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου – Εκδήλωση κοπής πίτας (Αίθουσα Βιβλιοθήκης Αναγνωστηρίου, 6/1/2020), στην οποία ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς έκανε τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης και το μέλος του Δ.Σ Δημοσθένης Σκλεπάρης έκανε τον οικονομικό απολογισμό του 2019.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Πανάγος Κουφέλος, ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Μιχάλης Πολυπαθέλλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου Γιάννης Άνεμος, η πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη, ο απελθών πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου Μιχάλης Ευαγγελινός, ο Δημήτριος Φωκ. Βουνάτσος και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και σωματείων.  

Επίσης την παραμονή των Φώτων η νέα παραδοσιακή κομπανία του σωματείου με δάσκαλο τον Παναγιώτη Πρ. Σουσαμλή σεργιάνισε στις γειτονιές του χωριού παίζοντας τα πατροπαράδοτα κάλαντα και συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου.

Μοιράσου το άρθρο!