Πολιτισμός

01/03/2022 - 15:21

Βιωματικά εργαστήρια για την ανάδειξη της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Λέσβου με ανακυκλώσιμα- οικολογικά  υλικά. 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια  Πολιτισμού κατόπιν υπογραφής σύμβασης  συνεργασίας με το ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, διοργανώνει  βιωματικά εργαστήρια για την ανάδειξη της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Λέσβου με ανακυκλώσιμα- οικολογικά  υλικά. 

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε υλοποίηση του «Σχεδίου Δράσης Πολιτισμός» και μένοντας  πιστή στον στόχο της για την ανάδειξη και προβολή της πλούσιας  πολιτιστικής  ταυτότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου και μέσω  της αξιοποίησης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, σχεδίασε την διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών από οικολογικά-  ανακυκλώσιμα υλικά,  προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση των νησιών και να συνεισφέρει στην διατήρηση και μετάγγιση της ιστορικής αρχιτεκτονικής μνήμης, στην νέα γενιά. 

Για τον σκοπό αυτό εξέδωσε στις 21/09/2021 ανοικτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την διοργάνωση των εν λόγω εργαστηρίων και κατόπιν μοναδικής υποβολής ποιοτικής- οικονομικής προσφοράς συνεργάζεται με το «Πολύτροπον» για την υλοποίηση τους. 

Τα εργαστήρια ξεκινάνε από τη Λέσβο  και συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανωθούν τέσσερα (4) τμήματα των 15 ατόμων με σύνολο ωρών διδασκαλίας τις σαράντα (40).

 Στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι οι συμμετέχοντες να  αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του νησιού τους, να δημιουργήσουν μοναδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό την προβολή  των υλικών στοιχείων που συνθέτουν το διαχρονικό αρχιτεκτονικό πλούτο του νησιού τους, να κατανοήσουν την πολιτισμική αξία της πλούσιας αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου τους, με απώτερο σκοπό την ενεργητική συμμετοχή στην προστασία και τη διαφύλαξή της. 

Λόγω της πανδημίας της νόσου covid-19 θα τηρηθούν όλα τα μετρά για την αποφυγή διαδοσης της, με ευθύνη του «Πολύτροπου». Για τον λόγο αυτό εφαρμοστεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για εγγραφή και πληροφορίες να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του  Πολυτροπου, κ Τσαμπαρλή Φερενίκη να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6945267230. 

Μοιράσου το άρθρο!