Πολιτισμός

12/08/2019 - 20:00

Δευτέρα 12 Αυγούστου - 85 χρόνια χωρίς τον Θεόφιλο - Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Δευτέρα 12 Αυγούστου στο δημοτικό θέατρο Καλλονής
85 χρόνια χωρίς τον Θεόφιλο

(Το έργο του και η αξία του σπουδαίου Λέσβιου)

 

Γράφει ο Νεκτάριος Βακάλης

Ένα θεματικό αφιέρωμα που δημιουργήθηκε με μεγάλη διάθεση και έμπνευση με αρωγούς το "Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού" και την Σοφία Πελοποννησίου - Βασιλάκου (Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, υπεύθυνη σχεδιασμού και τη λειτουργία της Οικίας Κατακουζηνού και υπεύθυνη του αρχείου της), το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και την Άννυ Μάλαμα (Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του μουσείου), τον Νώντα Σαρλή ( σκηνοθέτη και μέλος τους Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού "Θεάτρου Βράχων") και τον συντονιστή της εκδήλωσης Σταύρο Αποστολέλλη που έχει την ευθύνη των κειμένων, την επιμέλεια και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Την αφήγηση θα κάνει το μέλος του συλλόγου Καλλονιατών Γιόλα Χατζηευστρατίου.

Η διοργάνωση είναι του Σύλλογου Καλλονιατών Λέσβου ο οποίος αφήνει αιχμές για τη μη στήριξη του Μουσείου Θεόφιλου, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Η είσοδος στο δημοτικό θέατρο Καλλονής είναι ελεύθερη.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), συγχαίρει την προσπάθεια του συλλόγου και όλων των συντελεστών που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και αφιέρωσαν πολλούς μήνες για το σχεδιασμό της εκδήλωσης και θα είναι πάντα αρωγός ανάλογων προσπαθειών που θα αναλαμβάνονται από κάθε σύλλογο ή πρόσωπο σε συνεργασία ή μη με την Ομοσπονδία ή άλλους φορείς. Η προτροπή μας είναι να γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση όποιων δυσκολιών ή ασυνεννοησιών, έτσι ώστε να υπάρχει και κατάλληλη συνεργασία και για την ποιότητα της κάθε εκδήλωσης αλλά και την βελτιστοποίηση της προβολής και διάδοσης των σκοπών που επιδιώκει.

Η ΟΛΣΑ, έχει απευθυνθεί με επιστολές από το 2017, τόσο στους διευθυντές των Μουσείων Τεριάντ και Θεοφίλου Κώστα Μανιατόπουλου και Ουρανία Μακροπούλου, αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζοντας την προσπάθεια για επιστροφή των πινάκων στο Μουσείο.

http://www.skai.gr/news/culture/article/351037/protovoulies-olsa-gia-tous-pinakes-theofilou/

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στο σύλλογο - μέλος μας και σε όλους τους συντελεστές του και ιδιαίτερα στους μη Λέσβιους, την Σοφία Πελοποννησίου - Βασιλάκου (η οποία βέβαια συνεχίζει να τιμά το έργο ενός σημαντικού Λέσβιου, του Άγγελου Κατακουζηνού), την Άννυ Μάλαμα για το έργο της στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και το Νώντα Σαρλή, με τον οποίο συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά, στο Δ.Σ του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού "Θεάτρου Βράχων".

Καλή επιτυχία 

Για την ΟΛΣΑ

Νεκτάριος Βακάλης
 

Μοιράσου το άρθρο!