Πολιτισμός

30/04/2013 - 14:45

Διαγωνισμός ζωγραφικής ή κατασκευής με θέμα: «Καραβάκι με πανί»

Διαγωνισμός  ζωγραφικής ή κατασκευής με θέμα: «Καραβάκι με πανί»

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου και ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (Λ.Ο.Ι.Α.Θ.) συνδιοργανώνουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής ή Κατασκευής με θέμα: «ΚΑΡΑΒΑΚΙ  ΜΕ ΠΑΝΙ», που απευθύνεται σε μαθητές 5- 12 ετών του νησιού της Λέσβου.


Ο  Λ.Ο.Ι.Α.Θ., που είναι ο πρώτος περιφερειακός ναυταθλητικός όμιλος από πλευράς δυναμικότητας σκαφών (26 σκάφη) και έχει να επιδείξει πολύπλευρη αθλητική δραστηριότητα σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, φέτος είναι ο διοργανωτής της Aegean Regatta 2013 η οποία ξεκινά από τον Μόλυβο.


Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης διοργανώνεται ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής ή Κατασκευής με θέμα: «ΚΑΡΑΒΑΚΙ  ΜΕ ΠΑΝΙ» που στόχο έχει να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να εκφράσουν καλλιτεχνικά πως την αντιλαμβάνονται.


Οι μαθητές καλούνται να ζωγραφίσουν ή να κατασκευάσουν ατομικά ή σε ομάδες με υλικά της επιλογής τους έργα με το συγκεκριμένο θέμα. Τα έργα τους θα παραδοθούν από τον εκπαιδευτικό που διενήργησε  το Διαγωνισμό (Δάσκαλο ή Καθηγητή Καλλιτεχνικών) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μαρία Τζουρά μέχρι τις 20 Μαΐου 2013 και ώρα 2.30.


Στοιχεία που θα πρέπει να επισυναφθούν πίσω από κάθε έργο στην περίπτωση της ζωγραφικής ενώ σε συνοδευτικό φακελάκι ή ταμπελάκι στην περίπτωση κατασκευής: Τίτλος του έργου, Στοιχεία διαγωνιζόμενου/ων: Όνομα, Eπώνυμο, Φύλο, Σχολείο, Τάξη και το  Όνομα του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού. Όλα τα έργα (ζωγραφικής ή κατασκευής) θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στις 26 Μαΐου 2013 και θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες κατά την τελετή απονομής των Βραβείων των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων. Αφού κατηγοριοποιηθούν ξεχωριστά σε έργα ζωγραφικής ή κατασκευής: νηπίων, μαθητών Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξεων και μαθητών Δ΄, Ε΄, & Στ΄ τάξεων θα βραβευθεί από επιτροπή η καλύτερη ζωγραφιά και η καλύτερη κατασκευή στις 3 παραπάνω κατηγορίες (1η, 2η & 3η κατηγορία).


Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και Ελεύθερα Κέντρα Ζωγραφικής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα αποτελούν διαφορετική κατηγορία (4η κατηγορία έργων) που θα παραδίδουν τις ζωγραφιές ή τις κατασκευές των μαθητών τους στον κ. Πάλλη Ερμού 144 μέχρι τις 20 Μαΐου 2013 και ώρα 1.30.


Τα έργα των μαθητών θα επιστραφούν μετά το πέρας της όλης εκδήλωσης
 

Μοιράσου το άρθρο!