Πολιτισμός

21/10/2011 - 07:35

Διεθνές Συνέδριο:"Ο Έρως στην Λογοτεχνία" - Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη

     Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10 π.μ. ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας με εναρκτήρια συνεδρία στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής ( τ. Υπουργείο Αιγαίου ) και από το απόγευμα στις 5:30 συνεχίζεται στο ( τ. Εμπορικό) Επιμελητήριο Λέσβου στην Προκυμαία.

 Στο Συνέδριο μετέχουν 24 ξένοι σύνεδροι από 15 χώρες των Βαλκανίων, της λοιπής Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας και 16 Έλληνες, οι πλείστοι Λέσβιοι. Θέμα έχει « Ο Έρως στην Λογοτεχνία ».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής και χρηματοδοτείται (για την φιλοξενία των ξένων συνέδρων, που θα μετακινηθούν με δαπάνες τους) απ΄τη Γεν. Γραμματεία, την Περιφέρεια Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Είναι το 5o συνεχές ετήσιο Συνέδριο που οργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Λογοτεχνίας και την Εταιρία Αιολικών Μελετών. Τα τέσσερα προηγούμενα συνήλθαν στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Το Συνέδριο θα έχει καταληκτική συνεδρία με « Ποιητικό Μαραθώνιο » στο Μόλυβο το βράδυ του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου. Οι Σύνεδροι στις 28 του μηνός θα παρακολουθήσουν την παρέλαση της Εθνικής Εορτής.

Η είσοδος στις αίθουσες των ανακοινώσεων του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο!