Πολιτισμός

29/02/2016 - 10:48

Δημιουργία τμήματος αρχαρίων από τη Χορωδία Animato

Η Χορωδία Animato ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος προετοιμασίας αρχαρίων για δεύτερη χρονιά. Το τμήμα απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για το χορωδιακό τραγούδι αλλά δεν έχουν προηγουμένως καμία χορωδιακή ή μουσική εμπειρία, αλλά και σε χορωδούς που θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους. Στο πλαίσιο του μαθήματος θα διδαχθούν στοιχεία μουσικής ανάγνωσης και φωνητικής τεχνικής με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην πολυφωνική χορωδιακή πράξη. Τα μαθήματα ξεκινάνε την Παρασκευή 4 Μαρτίου και θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 18:30. Οι δραστηριότητες της χορωδίας φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί ευγενικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στην περιοχή του “Κάτω Κάστρου” στην Επάνω Σκάλα. Παράλληλα με τα τμήματα ανηλίκων συνεχίζουν τη λειτουργία τους το Παιδικό τμήμα (για παιδιά δημοτικού) και η Χορωδία Νέων (για άτομα ηλικίας 13-19 ετών).


 
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αντώνη Βερβέρη, καλλιτεχνικό διευθυντή της χορωδίας, στο 6976087969 και στο email: antonis_ververis@yahoo.com.
 
Χορωδία Animato
Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου.
Έχει εμφανισθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Θέατρο ΦΟΜ, το Αρχοντικό Γεωργιάδη και το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Καλλονή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Χίο ενώ το 2013 δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση από την Διεθνή Ακαδημία Μουσικής Αϊβαλίου (ΑΙΜΑ) να τραγουδήσει στον Ταξιάρχη στο Αϊβαλί στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μετά την ανακαίνιση του ιστορικού ναού. Το 2014 συμμετείχε ως "εργαστηριακή χορωδία" στα Εργαστήρια Χορωδιακής Μουσικής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε Μυτιλήνη και Χίο με την Dr Therees Hibbard, καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας στο Saint Olaf College των ΗΠΑ, διοργάνωση που επαναλήφθηκε τον Ιούλιο του 2015 με ευθύνη πλέον της Χορωδίας Animato. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες του Δήμου Λέσβου, Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Χορωδία Bocca Chiusa Σάμου, Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης, Νεανική Χορωδία "Ταξιδευτές" Χίου, την Ορχήστρα ΜΣΕΘ/98ΑΔΤΕ, το Σύνολο Εγχόρδων Arpège και το Μουσικό Σχολείο Χίου.
 
*animato = μουσικός όρος: με κίνηση, με ψυχή
 

Μοιράσου το άρθρο!