Πολιτισμός

19/03/2019 - 17:48

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Μυτιλήνης! Άραγε αυτός είναι ο πολιτισμός μας;

Ε

δώ και δύο ημέρες απίστευτες εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό της Λέσβου διαδραματίζονται στην οδό Αλκαίου, στο κέντρο της Μυτιλήνης


Στην οδό Αλκαίου βρίσκεται κτήριο που ανήκει στην  Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.  Ένα κτήριο που αν και στο παρελθόν είχαν δαπανηθεί σημαντικά ποσά για την επισκευή του εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και εδώ και πολλά χρόνια ρημάζει.
Φαίνεται όμως ότι οι υπεύθυνοι της  Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης αποφάσισαν να κάνουν εκκαθάριση...


Από το πρωί της Δευτέρας 18/03/2019  χιλιάδες βιβλία και εφημερίδες μεταφέρθηκαν εκτός κτηρίου και αφέθηκαν στη διάθεση των περαστικών. Βιβλία παλαιά, βιβλία νέας λογοτεχνίας, παιδικά βιβλία, εφημερίδες της δεκαετίας του 1970 , περιοδικά και τόσα άλλα που αποτέλεσαν τη χαρά των βιβλιόφιλων που βρέθηκν στην Αλκαίου αλλά και των συλλεκτών ή εμπόρων.


Από τον τρόπο που έχουν μεταφερθεί τα βιβλία εκτός κτηρίου είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος, καμία εκτίμηση του υλικού.


Σκοπός προφανώς είναι η εκκένωση του κτηρίου από το "άχρηστο υλικό". Και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε σε κτήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης! Δεν είναι κτήριο ενός ιδιώτη ή κάποιου άλλου φορέα.


Η κ.Μαρία Γρηγορά - υπεύθυνη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης - μιλώντας στο δημοσιογράφο Στρατή Σαμιώτη από την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι είναι βιβλία φθαρμένα και είναι για ανακύκλωση.


Βέβαια η λογική σκέψη θα ήταν να γίνει αξιολόγηση του υλικού και  αρκετά από τα βιβλία θα μπορούσαν να χαριστούν σε σχολεία ή συλλόγους ή να γίνει κάποια εκδήλωση για την πώλησή τους για κοινωνικό σκοπό.


Η εικόνα βιβλία στα σκουπίδια είναι άκρως αποκρουστική για την πόλης μας!


Κρίμα!


up date 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Lesvosnews.net δεκάδες δερματόδετα βιβλία που ήταν μέσα σε τσουβάλια "απαλλοτριώθηκαν" το πρωί  από περαστικούς. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε τα Ι.Χ. αυτοκίνητα να κάνουν αρκετά δρομολόγια...

Τέλος αρκετοί αναγνώστες  του Lesvosnews.net δηλώνουν ενοχλημένοι με την εικόνα που αντίκρισαν σήμερα περνώντας από την οδό Αλκαίου.

Μοιράσου το άρθρο!