Πολιτισμός

03/09/2013 - 15:13

Εκατό ζωγραφιές σε πέτρες - Έκθεση Ρηνούλας Μιχαλέλλης στο Πλωμάρι

Περισσότερες από εκατό μικρές ζωγραφιές , πάνω σε θαλασσινές πέτρες εκθέτει από το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» η Ρηνούλα Μιχαλέλλη, που αποτελούν την καλλιτεχνική της παραγωγή του τελευταίου διαστήματος. Τοπία, λουλούδια, εξωκκλήσια και αρχοντικά αποτελούν τα θέματά της, που απεικονίζονται με ζωηρά και φωτεινά χρώματα, όπως ταιριάζει στο φως του Αιγαίου.
 
Μιλώντας κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου, τόνισε ότι ενδιαφέρον και στόχο της «Λέσχης» αποτελούν οι Πλωμαρίτες μόνιμοι κάτοικοι ή όχι του χωριού τους, που ασχολούνται με οποιονδήποτε τομέα της τέχνης- ζωγραφική, φωτογραφία, λογοτεχνία κ.λπ.- μα έρθουν και να δείξουν τα δημιουργήματά τους, να τα εκθέσουν ή να τα παρουσιάσουν, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του σωματείου ή όχι.
 
Στο πλαίσιο αυτού του στόχου ο πρόεδρος του δ.σ. Ξενοφών Μαυραγάνης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Μυτιληναϊκής Ένωσης Σίντνεϋ Γιάννη Σπανέλλη, που επιστρέφει για πολλοστή φορά στη γενέτειρά του.
 
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να αποκαταστήσουν συχνή επικοινωνία και αφενός να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους Λέσβιους του Σίντνεϋ που ασχολούνται με την τέχνη, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια να προβληθεί το έργο τους και εδώ και αφετέρου να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας των εδώ με τους εκεί Λέσβιους, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί ο κ. Σπανέλλης στο Σίντνεϋ, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να οργανωθεί μια κοινή εκδήλωση των δύο στοιχείων.

Μοιράσου το άρθρο!