Πολιτισμός

02/08/2016 - 06:55

Εκδηλώσεις στην Αγιάσο από το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών

Τ

ο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους και ενημερώνει για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αγιάσο, στις οποίες και σας προσκαλεί.

Ειδικότερα, διοργανώνονται στην Αγιάσο οι παρακάτω εκδηλώσεις

1. Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα (Σάββατο 6 Αυγούστου).

Ο καλοκαιρινός χορός μας θα πραγματοποιηθεί στο κουτούκι «Χωριό» (στο πρώην καφεστιατόριο της Ευαγγελίας Δουλαδέλη). Θα απολαύσουμε την καλή κουζίνα του Ζήση Δημάκη και θα χορέψουμε έχοντας στην παρέα μας τη ρεμπέτικη κομπανία της Αγιάσου, στην οποία συμμετέχουν πέντε οργανοπαίχτες (οι τρεις απ’ τους οποίους τραγουδάνε, όπως η Μυρσίνη Κουτσκουδή). Παράλληλα θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά και κλήρωση, και μεταξύ πολλών άλλων δώρων οι τυχεροί θα κερδίσουν μια τηλεόραση και μια μαντεμένια σόμπα αξίας 500 ευρώ! Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε, μπορείτε να πάρετε προσκλήσεις στην τιμή των 5€, τις οποίες μπορείτε να ζητήσετε από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σταυρακέλη (τηλ. 697.83.32.526) ή τον κ. Βασίλη Λούπο (τηλ. 210-57.24.912).

 

2. Τιμητική εκδήλωση  για το Θεόφραστο Γέρου (Τρίτη 9 Αυγούστου, 9:00 το βράδυ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, όπου θα γίνουν ομιλίες για τη ζωή και το έργο του Αγιασώτη πρωτοπόρου παιδαγωγού Θεόφραστου Γέρου, ενώ θα προβληθεί και σχετική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών και ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» Αγιάσου Κλεάνθης Κορομηλάς, ενώ κύριοι ομιλητές θα είναι ο επίτιμος πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών και διευθυντής του περιοδικού «Αγιάσος» Γιάννης Χατζηβασιλείου, καθώς επίσης οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Παπάνης και Γιώργος Ξενέλης.

 

3. Εορτή νεομαρτύρων Αναστασίου & Δημητρίου (Πέμπτη 11 Αυγούστου).

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η γιορτή του Συλλόγου μας τελείται την ημέρα της εορτής των νεομαρτύρων Αναστασίου και Δημητρίου (Αγίου Πανέρα), στο ομώνυμο ξωκλήσι στη θέση «Βρυσούδες» στην Αγιάσο. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου στο πανέμορφο ξωκλήσι, καθώς και στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου στον ίδιο χώρο. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν αναψυκτικά και καφές από την κ. Ειρήνη Καραφύλη - Οικονομίδη.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!