Πολιτισμός

17/01/2023 - 18:30

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στα πλαίσια της έκθεσης "ICARUS" της Κ-Gold Temporary Gallery σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή στον Βιωματικό Πολυχώρο Τέχνης "Λευκό Χαρτί" στη Μυτιλήνη

Ο Βιωματικός Πολυχώρος Τέχνης "Λευκό Χαρτί" έχει τη χαρά και την τιμή να επιμελείται για πρώτη φορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κ-Gold Temporary Gallery και συγκεκριμένα της έκθεσης "ICARUS" που φιλοξενείται στην Κ-Gold Temporary Gallery από 10/12/2022 έως 05/03/2023 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Την έκθεση "ICARUS" την επιμελείται ο Νικόλας Βαμβουκλής με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Absalon, Bas Jan Ader, Γιάννης Βούλγαρης, Daniel Everett, Felix Gonzalez-Torres, Κατερίνα Κομιανού, Γιώργος Κόντης, Mark Wallinger και Άγγελος Φρέντζος.

Η έκθεση ICARUS αναπτύσσεται σε ένα αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Οι καλλιτέχνες, ως επιβάτες, παραθέτουν το έργο τους σε ένα ακραίο περιβάλλον παρατεταμένης αιώρησης, διερευνώντας το πώς η ανθρώπινη επινοητικότητα σχετίζεται με το φυσικό και το νοητικό ταξίδι. Τι μπορούμε να μάθουμε από τις διαπολιτισμικές περιπλανήσεις στο (καλλιτεχνικό) σύμπαν; Ποιοι είναι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτήν τη διαδικασία μεταμόρφωσης; Πώς μπορούν οι διαδρομές αυτές να λειτουργήσουν ως θεραπευτική δύναμη και να συμβάλλουν στην κοινωνική αλλαγή;

Περισσότερα για την έκθεση στο kgoldtemporarygallery.tumblr.com

Κ-GOLD TEMPORARY GALLERY

Η K-Gold Temporary Gallery ιδρύθηκε το 2014 στη Λέσβο με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Έχει παρουσιάσει το έργο καλλιτεχνών όπως Joan Jonas, Erwin Wurm, Lucy+Jorge Orta, Lynda Benglis, Jonathas de Andrade, Ana Mendieta, Cosima von Bonin και John Baldessari . Επί του παρόντος, συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αποτελεί το ελληνικό μέλος του Μεσογειακού δικτύου Miramar. Διακρίθηκε ως καινοτόμος Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτοβουλία από τη Μητρόπολη της Ναντ.

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή, 15:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος
Τηλέφωνο: 6942202222

Website: kgoldtemporarygallery.tumblr.com
E-mail: kgoldtemporarygallery@yahoo.com
Social Media: @kgoldtemporarygallery

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λευκό Χαρτί

Η Μαρί Μουσταϊζή & ο Μιχάλης Μεϊμάρογλου σε συνεργασία με την K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζουν μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων εμπνευσμένα από την έκθεση “ICARUS” επιμέλειας του Νικόλα Βαμβουκλή. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από 5 ετών και θα πραγματοποιηθούν στον Bιωματικό Πολυχώρο Τέχνης “Λευκό Χαρτί”, Λεσβώνακτος 14, Μυτιλήνη.

Κλείστε έγκαιρα θέση για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει στέλνοντας email στο hello@lefkoharti.gr ή inbox στο messenger της σελίδας μας στο facebook με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας ή καλέστε στο 6936808204.

Πρόγραμμα Παιδιών

1. Τρίτη 17/01 - Ταξίδι στα σύννεφα (5-10 ετών)

Ώρα: 18:30-19:30

Είσαι έτοιμος για μία μοναδική πτήση με αεροπλάνο;

Θα δημιουργήσουμε το δικό μας εισιτήριο

Θα δημιουργήσουμε την δική μας βαλίτσα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο μας.

Τι θα έχει μέσα η βαλίτσα μας;

Ποιοι είναι συνεπιβάτες μας στο αεροπλάνο;

Από που έρχεται ο καθένας και που πηγαίνει;

 

2. Σάββατο 21/01 - Αν είχα φτερά (5-10 ετών)

Ώρα: 17:00-18:00

Αν είχες φτερά, από τι υλικό θα ήταν αυτά;

Που θα πήγαινες με αυτά;

Ελάτε να κατασκευάσουμε τα δικά μας φτερά από διάφορα υλικά.

3. Τρίτη 24/01 - Ίκαρος (5-10 ετών)

Ώρα: 18:30-19:30

Μαθαίνουμε τον μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Ποιος ήταν ο Δαίδαλος και τι είχε δημιουργήσει;

Ποιος ο Ίκαρος και τι συνέβη;

Αν η ιστορία γραφόταν αλλιώς;

4. Πέμπτη 26/01 - Σκοτάδι και φως (5-10 ετών)

Ώρα: 18:30-19:30

Πειραματιζόμαστε με το φως και το σκοτάδι.

Αν άφηνες το μολύβι να ζωγραφίσει στα σκοτεινά;

Τι μήνυμα θα άφηνες σε ένα μαύρο χαρτί;

Πως δημιουργείται το φως;

 

Επιμέλεια προγράμματος παιδιών: Μαρί Μουσταϊζή

 

 

Πρόγραμμα Ενηλίκων

1. Παρασκευή 20/01 - 20.000 πόδια (18+ ετών)

Ώρα: 18.30 - 20.00

Βιωματικό εργαστήριο έκφρασης χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα όπως ζωγραφική, κολάζ, έκθεση/ελεύθερο κείμενο, θα ακολουθήσει συζήτηση και καταγραφή της εμπειρίας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εκφραστούν μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο προσομοιώνει την πτήση μέσα στα σύννεφα, εκεί όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη, οι αισθήσεις περιορίζονται και συναισθήματα τα οποία είναι σε αδράνεια αναδύονται.

2. Δευτέρα 23/01 - Η φωνή του Δαίδαλου (18+ ετών)

Ώρα: 18.30 - 20.00

Ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή, άσκηση χαλάρωσης, χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο/σύμβολο επιλογής των συμμετεχόντων, συζήτηση εμπειρίας και καταγραφή.

Οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε μια διαδικασία χαλάρωσης μέσο της αναπνοής και στην συνέχεια δημιουργώντας ο καθένας το δικό του σύμβολο ή χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο αντικείμενο, φωτογραφία εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτό.

Εκεί σε αυτή τη παύση των σκέψεων η φωνή του Δαίδαλου μπορεί να ακουστεί.

3. Δευτέρα 30/01 - Ηχοτοπίο: Το ταξίδι (18+ ετών)

Ώρα: 18.30 - 20.00

Ποιός ή ποιοί θα ήταν οι ήχοι του ταξιδιού; Ποιός είναι ο ορισμός του ταξιδιού για τον καθένα; Ηχογραφώντας το ηχοτοπίο του ταξιδιού.

Η συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν ένα αγαπημένο μουσικό όργανο ή να χρησιμοποιήσουν τα μουσικά όργανα που θα βρίσκονται στο χώρο και όλοι μαζί να δημιουργήσουν το ηχοτοπίου του ταξιδιού.

4. Δευτέρα 06/02 - Ο Ίκαρος στο τώρα (18+ ετών)

Ώρα: 18.30 - 20.00 - Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης

Ανοιχτή συζήτηση για την άνοδο και την κάθοδο, την επιτυχία και την αποτυχία, την αίσθηση στο να πετάς και να πέφτεις, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις και πως όλα αυτά συνδέονται με την δημιουργικότητα και την τέχνη.

Επιμέλεια προγράμματος ενηλίκων: Μιχάλης Μεϊμάρογλου
Ο Μιχάλης Μεϊμάρογλου γεννήθηκε το 1985 στη Μυτιλήνη Λέσβου. Ασχολείται επαγγελματικά με τον ψηφιακό σχεδιασμό και με την σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής. Υπήρξε εκδότης του καλλιτεχνικού περιοδικού UrbanStyleMag & ιδρυτής της δισκογραφικής USM Recordings, με συμμετοχές καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει ως δημιουργός σε εκθέσεις & οπτικοακουστικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι πρακτικός του θεραπευτικού συστήματος Usui Shiki Ryoho (Reiki) και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέι

Μοιράσου το άρθρο!