Πολιτισμός

30/03/2014 - 20:59

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΓΥΜΝΟ».

Η

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) με θέμα: "Γυμνό".

 Εγκαίνια έκθεσης 31/3/14 ώρα 19.00.


Μυτιλήνη, Πιττακού 15

Υπεύθυνος έκθεσης και σεμιναρίων : Στάθης Ευσταθιάδης Efiap,Esfiap, Hon.M.KTIFS, Γεν. Έφορος Ε.Φ.Ε
 
Για περισσότερο από εξήντα χρόνια οι φωτογράφοι της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, δημιούργησαν ένα πόλο
επικοινωνίας στο τόπο μας, και έδωσαν δείγματα λαμπρών κατακτήσεων με τα έργα τους σε διαφορετικές θεματικές, αποσπώντας εκατοντάδες βραβεία και επαίνους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μέχρι σήμερα όμως ελάχιστοι είναι οι καλλιτέχνες φωτογράφοι οι οποίοι ασχολήθηκαν με την φωτογράφιση γυμνού. Αντίθετα επίμονες ήταν οι φωνές των μελών που ζητούσαν τη διεξαγωγή ειδικών μαθημάτων, με την μορφή εργαστηρίου, προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτό το ιδιαίτερο θέμα. Αυτό το κενό ήρθε να συμπληρώσει το Σεμινάριο "Φωτογραφίζοντας το γυμνό" που ξεκίνησε η πρώτη ομάδα το 2012 με την "πρακτική άσκηση" στην Αθήνα.
Αρχικά έγιναν μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης, τα οποία ακολούθησαν πρακτικές εφαρμογές σε διάφορους τομείς του γυμνού, όπως φόρμες, glamour, χιούμορ, κλπ. Οι περισσότερες φωτογραφίσεις έγιναν στον χώρο της ΕΦΕ, ενώ
υπήρξαν και εφαρμογές σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου οι φωτογράφοι να εξοικειωθούν τόσο με τον εσωτερικό φωτισμό όσο και με το φυσικό φως του ήλιου στην ύπαιθρο. Αρκετός
χρόνος αφιερώθηκε σε λήψεις αυτοσχεδιασμού, ενώ υπήρξαν και εργασίες για σκηνοθετημένες λήψεις. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε ήδη μία πρώτη γεύση στα μέλη της ΕΦΕ που παρακολούθησαν τα σχετικά σεμινάρια, τα οποία ανταποκρίθηκαν με άριστα αποτελέσματα, όπως φαίνεται από τις εργασίες που παρέδωσαν.
Τα αποτελέσματα του πρώτου εγχειρήματος περιέχει τούτη η έκθεση.

Μοιράσου το άρθρο!