Πολιτισμός

17/02/2013 - 21:32

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο METROPOLIS

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο METROPOLIS

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο METROPOLIS

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο METROPOLIS

 

Έκθεση  φωτογραφίας του Χριστόφορου Χατζηβασιλείου με τίτλο  METROPOLIS /  έναρξη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, Πιττακού 15.
 
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης σας προσκαλεί την Δευτέρα 18/02/2013 ώρα 07:30μμ στην έκθεση φωτογραφίας και προβολή του Χριστόφορου Χατζηβασιλείου με θέμα “Μητρόπολη” στον εκθεσιακό χώρο της, Πιττακού 15.
 
Τυχαίες εικόνες από το θέατρο της καθημερινότητας, μέσα από τη φευγαλέα ματιά του ευκαιριακού επισκέπτη μιας μεγαλόπολης, από αυτές που ο άνθρωπος χτίζει από αρχής κόσμου σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, για να στεγάσει το ποθητό αίσθημα ασφάλειας, ότι δεν είναι μόνος, ακόμη κι αν φαινομενικά δεν ανέχεται το διπλανό του. Με το πέρασμα του χρόνου, το μόνο που αλλάζει είναι το δομικό υλικό. Το μπετό δένει με το γυαλί και το ατσάλι σε διαστάσεις υπερμεγέθεις, ορθώνοντας πύργους και κατασκευές μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα, μεγαλουργήματα ή τερατουργήματα ανάλογα με την αισθητική του θεατή-κριτή. Φυλετική πανσπερμία, πλήθος προσώπων, ήχων, μυρωδιών, μια διαρκής εναλλαγή εικόνων και συναισθημάτων που δεν αφήνει ασυγκίνητο το φωτογράφο, ακόμη κι αν ελάχιστα είναι αυτά που μπορεί να εγκλωβίσει στο φακό του. Άνθρωποι και οχήματα πλημμυρίζουν τους κατάσπαρτους από πινακίδες δρόμους σα να συναγωνίζονται το χρόνο, κάποιος ξεκλέβει ένα λεπτό εργασίας για να στείλει μήνυμα από το κινητό του, κάποιοι χαζεύουν με απορία το περιεχόμενο μιας σχεδόν γυμνής βιτρίνας, κάποιοι άλλοι τρέχουν να καταναλώσουν τα αγαθά από τις βιτρίνες που μόλις άδειασαν, κάποιοι διασκεδάζουν με ανέμελη διάθεση όταν κάποιοι άλλοι τούς παρέχουν υπομονετικά τις υπηρεσίες τους, κάποιοι αναζητούν ίσα - ίσα μια γωνιά ή ένα παγκάκι να βολέψουν τον εκτεθειμένο ύπνο τους και κάποιοι άλλοι χαλαρώνουν με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή μια βόλτα στο πάρκο, κάποιοι απολαμβάνουν τον πολιτισμό και την τέχνη που σωρεύεται επιτηδευμένα πίσω από τους τοίχους των μουσείων, κάποιοι ερωτεύονται και χτίζουν τη νέα ζωή τους, όλα χώρια και μαζί ταυτόχρονα. Ως και η φύση προσαρμόζεται απόλυτα στο περιβάλλον μιας πόλης που πάλλεται σε ρυθμούς πυρετικούς.
 
Ο Χριστόφορος Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου έζησε μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του. Στη Λέσβο με την οποία πάντοτε διατηρούσε δεσμούς, κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και από τότε εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μυτιλήνη. Το 2009 γνωρίστηκε με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, στο εργαστήρι της οποίας παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και σήμερα διανύει τη δεύτερη θητεία του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό περιβάλλον με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, επιδιώκει να συλλαμβάνει τη «στιγμή» μέσα από το φακό και πειραματίζεται δημιουργικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, με την παρούσα να αποτελεί την πρώτη ατομική του έκθεση. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
 
info
 
18 Φεβρουάριος, 2013 - 19:30 - 22 Φεβρουάριος, 2013 - 21:00
 
Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, Πιττακού 15, 81100, Μυτιλήνη
 
Χριστόφορος Χατζηβασιλείου
 

Μοιράσου το άρθρο!