Πολιτισμός

20/12/2021 - 10:00

Έκθεση περιοδικών και εφημερίδων από το 1850 – 1950 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» πραγματοποιεί έκθεση περιοδικών και εφημερίδων που εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα την περίοδο ενός αιώνα από το 1850 – 1950.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δουν, να ξεφυλλίσουν και να διαβάσουν πάνω από 30 περιοδικά και εφημερίδες που σφράγισαν την κοινωνική, πνευματική και εκπαιδευτική ζωή της χώρας μας όπως Πανδώρα, Μούσα, Ραδαμανθύς, Φιλολογική Κυριακή, Ελεύθερα Γράμματα, το Τρίτο Μάτι, η Εφημερίδα των Ποιητών κ.α. Έντυπα με λιθόγραφα εξώφυλλα με διηγήματα του Στρατή Μυριβήλη, του Θράσου Καστανάκη στην πρώτη σελίδα, έντυπα της εκπαίδευσης όπως το Διδασκαλικόν Βήμα και η Παιδεία του Παπανούτσου, έντυπα συλλεκτικά πρώτα και δεύτερα τεύχη κ.α.

Όλα τα έντυπα της έκθεσης προέρχονται από τη συλλογή του Παναγιώτη Σκορδά, φιλολόγου, εκπαιδευτικού και Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, ο οποίος και ευγενώς τα παραχώρησε για να εκτεθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης. Η έκθεση απευθύνεται και σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 22510-45434

Μοιράσου το άρθρο!