Πολιτισμός

11/03/2016 - 13:15

Ένα ποιήμα για τους πρόσφυγες - Μυτιλήνη, 21 Μαρτίου 2016

Το Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου συμμετέχουν στην πανελλήνια εκδήλωση  ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ σε 22 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools/

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία θα έχει παγκόσμια απήχηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, θα ακουστεί από ποιητές/ποιήτριες ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία, όχι μόνο για τους ποιητές/ποιήτριες που θα διαβάσουν ποίημά τους εμπνευσμένοι από τους πρόσφυγες αλλά και για τους πολίτες και την κοινωνία, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες σε ένα κορυφαίο ζήτημα ουμανισμού και διεθνούς αλληλεγγύης δίνοντας μαζί και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η εκδήλωση στη Μυτιλήνη και ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις και τα νησιά που συμμετέχουν, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  1. Μουσική από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.
  2. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες και
  3. Απαγγελίες ποιημάτων/ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα/συμμετέχουσα ποιητή/ποιήτρια.

(Ο ιστότοπος RefugeesWelcome GR από τις 10 Μαρτίου θα αναμεταδίδει την εκδήλωση αναρτώντας καθημερινά τρία ποιήματα με το πλήρες πρόγραμμα που θα αναρτήσει στον διαδραστικό πανελλαδικό χάρτη που συντηρεί.)

Προσκαλούνται όλοι/όλες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να απαγγείλουν ποιήματά τους με θέμα το προσφυγικό να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδη Καλάργαλη στο τηλ. 22510-48165 & 48152  ή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κα Ελένη Γουρνέλου τηλ. 22510-36426.

 

Μοιράσου το άρθρο!