Πολιτισμός

10/08/2012 - 08:10

Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μυτιλήνης μέσα από το φακό του Φρίτζ Τζόζεφ Μράζ

Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μυτιλήνης μέσα από το φακό του Φρίτζ Τζόζεφ Μράζ

Έκθεση φωτογραφίας του Φρίτζ Τζόζεφ Μράζ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Διάρκεια: 20/8 -30/9/ 2012
 
Η ιστοσελίδα Lesvosoldies.gr, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβουκαι το  Δήμο Λέσβου,  οργανώνουν στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης , έκθεση φωτογραφίας του Τσέχου φωτογράφου Φρίτζ Τζόζεφ Μράζ.
 
Ο τίτλος της Έκθεσης, που θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου  ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, είναι:«Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μυτιλήνης μέσα από τον φακό του Φρίτζ Μράζ».
 
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» και στον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου βίου της Λέσβου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα, 20/8/2012, στις 20:00
 
Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό του Μράζ που  καλύπτει μια περίοδο περίπου 30 χρόνων ξεκινώντας από τις αρχές του αιώνα.
Ο Φρίτζ Τζόζεφ Μράζ καλλιτέχνης –φωτογράφος  ξεχωριστός, με φινέτσα ευρωπαϊκή, έδωσε μια νότα "απελευθέρωσης" σε χρόνια γκρίζα  για την ιστορία της Μυτιλήνης, λάτρεψε το νησί και επέμενε να παραμένει και να επιστρέφει  καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του σε αυτό. Το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται, σχετίζεται με την πολιτιστική και ιστορική πραγματικότητα της Μυτιλήνης του πρώτου τρίτου του 20ου αιώνα, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το φωτογραφικό φακό του, καθώς και τις διάφορες εκφράσεις και εκφάνσεις της κοινωνικής πορείας του τόπου.

Μοιράσου το άρθρο!