Πολιτισμός

22/02/2015 - 09:22

Εντυπωσίασε ο Σταμάτης Κόκοτας στη Μυτιλήνη.... ήταν μια μοναδική συναυλία

yle="text-align: justify;">Όσοι βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ήταν τυχεροί.... είχαν την ευκαιρία να δουν το μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα τραγουδιστή. Συναυλία του Σταμάτη Κόκοτα. Όσοι είχαν  επιφυλάξεις για αυτή τη συναυλία  αποζημιώθηκαν με το παραπάνω. Ο Σταμάτης Κόκοτας είναι 78 ετών. Κι όμως η φωνή του είναι κρύσταλλο , αναλλοίωτη! Απίστευτη θεϊκή φωνή. Μοναδικές ερμηνείες. Πραγματικό μέταλλο φωνής! Και αυτό που  εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο είναι η σεμνότητά του. Σεβασμός απέναντι στο κοινό και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τέλος. Αληθινά σπουδαίος καλλιτέχνης ! ! ! 

Είναι  ο μόνος εν ζωή  μεγάλος ερμηνευτής που απέμεινε  στο ελληνικό τραγούδι και με βεβαιότητα  μπορείς  να πεις, χωρίς να αισθανθείς στιγμή ότι υπερβάλλεις,  πως η φωνή, τα τραγούδια  κ η προσωπικότητα τους αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.

Ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας ερμήνευσε χρυσά τραγούδια, όλων των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Κορυφαία ονόματα όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Γιώργος Χατζηνάσιος έγραψαν αθάνατα τραγούδια για τον μεγάλο ερμηνευτή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώστης όσο ζούσε τον θεωρούσε ως τη μεγαλύτερη φωνή του ελληνικού τραγουδιού. 

Σωστή και η ενέργεια του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού να χαρίσει ένα αναμνηστικό δώρο στον καλλιτέχνη ως ελάχιστη βράβευση για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Εξαιρετική η όλη διοργάνωση της συναυλίας από τη Start From Zero και το Νίκο Καξιρή. 

 

 

φωτογραφία Παύλος Αβαγιανός 

Μοιράσου το άρθρο!