Πολιτισμός

03/06/2021 - 14:39

Γιατί τα "Υπόγεια Ρεύματα" κόπηκαν από το Λεσβιακό Καλοκαίρι 2021

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ;

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 η Συνύπαρξη, σε απάντηση της πρόσκλησης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για συμμετοχή τοπικών φορέων στο φετινό « Λεσβιακό Καλοκαίρι» πρότεινε την από κοινού διοργάνωση συναυλίας στο Κάστρο Μυτιλήνης με το γνωστό και δημοφιλές, ιδιαίτερα στη νεολαία, συγκρότημα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ (του οποίου τη συμμετοχή εξασφάλισε) και το τοπικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα RAD MUSIC. Η πρόταση συνοδεύεται από αναλυτικό προϋπολογισμό, πληροφοριακό υλικό κι ότι άλλο ζητούσε η πρόσκληση. 

Από τότε δεν έγινε καμία επαφή μαζί μας, ούτε είχαμε απάντηση μέχρι σήμερα, που στις εξαγγελίες του Αντιδημάρχου δεν είδαμε να γίνεται αναφορά στην πρότασή μας. Πώς εξηγείται αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου απέναντι σε ένα Σωματείο με ιστορία και πλούσια δράση 22 χρόνων; 

Δίνουμε στη δημοσιότητα την πρόταση που υποβάλαμε και είμαστε σίγουροι πως οι δημότες θα καταδικάσουν την απόφαση του κ. Τσακύρη να την απορρίψει χωρίς διαβούλευση.

 

---

 

                        Μυτιλήνη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 αρ.πρωτ. 2/2021

Προς Γραφείο Πολιτισμού

Δήμου Μυτιλήνης

Θέμα: Συμμετοχή στο Λεσβιακό Καλοκαίρι 2021

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο είναι ένας σύλλογος που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και 22 χρόνια.  Στους σκοπούς του καταστατικού του αναφέρεται μεταξύ άλλων: : 

Και πράγματι στην πολύχρονη ιστορία του έχει διοργανώσει πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά σας για συμμετοχή των τοπικών φορέων στο φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι, σας υποβάλουμε την παρακάτω πρόταση:

Προτείνουμε συνδιοργάνωση από το Δήμο και τη Συνύπαρξη συναυλίας του γνωστού συγκροτήματος "Υπόγεια Ρεύματα".  Υπεύθυνος για την επικοινωνία μας ορίζεται ο Γιάννης Παυλής, γραμματέας του Δ.Σ. 

Ημερομηνίας εκδήλωσης Τετάρτη 25 Αυγούστου, τόπος Θέατρο Κάστρου.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση του τοπικού συγκροτήματος RAD Music που έχει ήδη εμφανιστεί δύο φορές με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας, στο θέατρο του ΦΟΜ και στην Πλατεία Σαπφούς.  Η εμφάνιση του συγκροτήματος θα γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.  Θα ακολουθήσει η συναυλία των "Υπόγειων Ρευμάτων".    

Προϋπολογισμός συναυλίας: Το τιμολόγιο  προς  τον Δήμο  είναι 3000€+ΦΠΑ. Περιλαμβάνει όλες τις αμοιβές και τις ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις. Επιπλέον,   5 εισιτήρια και 3 δωμάτια (2 δίκλινα + 1 μονόκλινο) και ηχοφωτιστική κάλυψη. Σχετικά με την ηχητική κάλυψη επισυνάπτουμε technical rider. Γενικά είναι απλό και μπορεί να καλυφθεί εύκολα από τον όποιο επαγγελματία θα επιλέξει ο Δήμος.

Επισυνάπτονται επίσης πληροφοριακά στοιχεία.

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο θα είναι συνδιοργανωτής, θα εργαστεί για την επιτυχία της συναυλίας, εφ' όσον γίνει αποδεκτή η πρότασή μας στο σύνολό της, χωρίς να έχει καμιά οικονομική απαίτηση από τα έσοδα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Στρατής Πάλλης         Γιάννης Παυλής

 

Μοιράσου το άρθρο!