Πολιτισμός

09/02/2015 - 19:11

«Γιολάντα» και «Το κάστρο του Κυανοπωγώνα» από το The Met:Live in HD

style="text-align: justify;">ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE MET:LIVE IN HD» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ TΗN ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΟΛΑΝΤΑ - ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΑΝΟΠΩΓΩΝΑ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/02/2015 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες φετινές παραστάσεις «Μάκβεθ», «Γάμοι του Φίγκαρο», «Κάρμεν», «Ο Kουρέας της Σεβίλλης», «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης», «Η Εύθυμη Χήρα» και «Τα Παραμύθια του Χόφμαν», παρουσιάζει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 μία διπλή παράσταση που περιλαμβάνει την όπερα «Γιολάντα» του Peter Tchaikovsky και «Το κάστρο του Κυανοπωγώνα» του Bela Bartók.
 
Μετά τη θριαμβευτική ερμηνεία της στις παραστάσεις της ΜΕΤ του Ευγένιου Ονιέγκιν, η σπουδαία Anna Netrebko ερμηνεύει μία ακόμα ηρωίδα του Tchaikovsky στην πρώτη όπερα αυτής της ενδιαφέρουσας διπλής παράστασης, που αποτελείται από ένα μαγευτικό παραμύθι (Γιολάντα) και ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ (Το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα). Η Netrebko είναι η όμορφη τυφλή κοπέλα που ζει τον πρώτο της έρωτα στη «Γιολάντα» μαζί με τον ο Piotr Beczala, ενώ η Nadja Michael πρωταγωνιστεί στην δεύτερη όπερα ενσαρκώνοντας το αθώο θύμα του σατανικού Κυανοπώγωνα που ερμηνεύει ο Mikhail Petrenko. 
Τις δύο όπερες σκηνοθετεί ο Mariusz Trelinski, που εμπνεύστηκε από τις κλασικές νουάρ ταινίες της δεκαετίας του ’40 και διευθύνει ο Valery Gergiev.
 
 
Ακολουθεί η παράσταση «Η ΚΥΡΑΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» του Gioacchino Rossini στις 14 Μαρτίου, όπου τα αστέρια του μπελκάντο Joyce DiDonato και Juan Diego Flórez σμίγουν σε μία επίδειξη φωνητικής δεξιοτεχνίας. τοποθετημένη στα σκοτσέζικα υψίπεδα την εποχή του Μεσαίωνα, βασισμένη σε ένα αγαπημένο μυθιστόρημα του σερ Walter Scott.
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee