Πολιτισμός

18/04/2019 - 15:30

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» σε τροχιά αναβάθμισης

Θετική εξέλιξη για την "άγνωστη" σε πολλούς βιβλιοθήκη της πόλης μας. Σημαντικός ο ρόλος της Βουλής των Ελλήνων στη νέα εποχή που περνάει η δημοτική βιβλιοθήκη.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» αποτελεί ένα τοπικό κέντρο πληροφόρησης, που δίνει  πρόσβαση στους συμπολίτες μας σε κάθε είδους πληροφορία.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αναβαθμίζεται και επεκτείνεται καθημερινά. Αρχικά, προσλήφθηκε εξειδικευμένη και καταρτισμένη υπάλληλος ώστε να οργανώσει αποτελεσματικά τον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο βιβλίων και να λειτουργεί την αίθουσα του αναγνωστηρίου που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.


Έπειτα από επαφές του Δημάρχου Λέσβου, η βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων συμφώνησε να ενισχύσει με τίτλους βιβλίων υπό τη μορφή δωρεάς την Δημοτική βιβλιοθήκη ενώ και άλλοι εκδοτικοί οίκοι, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, έχουν ήδη κάνει το ίδιο. Αξιοσημείωτη επίσης υπήρξε η πρωτοβουλία διάφορων ιδιωτών, οι οποίοι πρόσφεραν την προσωπική τους συλλογή βιβλίων ως δωρητές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των βιβλίων, ιδίως των λογοτεχνικών.


Επιπλέον, η βιβλιοθήκη λειτουργεί πλέον και ως δανειστική.  Μέλος της μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις συλλογές και τις υπηρεσίες της, ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου κατοικίας. Ακολουθείται μια σύντομη διαδικασία εγγραφής κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος οφείλει να δώσει τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας χωρίς να καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό. 


Κύριο μέλημα του Δήμου αποτελεί η ενίσχυση του παιδικού τμήματος, το οποίο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ένα καλά εξοπλισμένο παιδικό τμήμα και πολλές δραστηριότητες είναι ένας τρόπος για να διατηρηθεί η ζωντάνια της βιβλιοθήκης, καθώς ο χώρος έχει γίνει επισκέψιμος από δημοτικά σχολεία, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για δραστηριότητες που συμπληρώνουν την επίσκεψη, κάνοντας την ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.  

kle

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Δημοτικής βιβλιοθήκης γίνεται ήδη μελέτη για δράσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις και αφιερώματα σε λογοτέχνες. Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στη Διεύθυνση :


Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»
Δοϊράνης και Γιαννιτσών
Τηλ.: 22510-45434
e-mail: dimotikivivliothikimitilinis@gmail.com
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-14.00

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης :    Πηνελόπη Χαρατσιάρη - Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου

Μοιράσου το άρθρο!