Πολιτισμός

15/07/2021 - 06:54

«Η Γέρα της τέχνης και του πολιτισμού» - Πολιτιστικές δράσεις του καλοκαιριού

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος για το φετινό καλοκαίρι, έχει προγραμματίσει με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, την Αντιδημαρχία Γέρας, τη Δημοτική Κοινότητα Παπάδου και άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Κυριακή 18 Ιουλίου, 20:30’, Μουσική Βραδιά, στην Αυλή του Μουσείου Ελαιοτριβείου Βρανά στον Παπάδο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας. Η Δημοτική Ενότητα Παπάδου και η Αντιδημαρχία Γέρας, με την αρωγή του Παγγεραγωτικού, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με το 6μελές Μουσικό Συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη, με τίτλο «Από τη Μικρά Ασία, στο Αιγαίο».

Τη βραδιά θα πλαισιώσει το χορευτικό συγκρότημα του Παγγεραγωτικού. Η είσοδος είναι δωρεάν, έχοντας όμως, την αντίστοιχη πρόσκληση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών. Προσκλήσεις, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη των Συμβουλίων της Κοινότητας Παπάδου και του Παγγεραγωτικού.

  1. Κυριακή 25 Ιουλίου, 10ος Κολυμβητικός Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης στις 10:00’ το πρωί.Κολυμπάμε από Κουντουρδιά προς το Πέραμα (περίπου 1100μ), στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των «Παγγεραγωτικών» Πολιτιστικών Συλλόγων Γέρας και Αθηνών, του ΑΠΣ «Αναγέννηση Ποσειδώνα» Περάματος και του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το δελφίνι». Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κουντρουρδιά, μετά από την υποβολή Υπεύθυνων Δηλώσεων, μισή ώρα πριν. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια, προσφορά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τη διάδοση του ιού.
  2. Κυριακή 1 Αυγούστου, Ποδηλατάδα στους δρόμους της Γέρας. Συνεχίζοντας την παράδοση, -πάνω από δέκα χρόνια- να οργανώνει ο Παγγεραγωτικός Ποδηλατάδα κάθε καλοκαίρι, για να βολτάρουν με τα ποδήλατά τους, μικροί και μεγάλοι, στον παραλιακό δρόμο του κόλπου Γέρας και στα χωριά της. Στις 18:00’, ώρα εκκίνησης από το γήπεδο μπάσκετ του Περάματος, αφού δηλώσουν συμμετοχή, θα ξεκινήσει η βόλτα σε μία διαδρομή περίπου 20χλμ, με τερματισμό στον ίδιο χώρο. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, αποστάσεις, μάσκες (μέχρι την ώρα εκκίνησης), αντισηπτικά κλπ.
  3. Σάββατο 7 Αυγούστου, Μουσική Βραδιά, Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο: «Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά», στις 21:00’, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.

Ένα ονειρικό ταξίδι στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη με το Μουσικό Συγκρότημα του Δήμου Μυτιλήνης, διοργανώνει ο Παγγεραγωτικός με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης. Η είσοδος είναι δωρεάν, έχοντας όμως την αντίστοιχη πρόσκληση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών. Προσκλήσεις, μπορείτε να βρείτε από τα μέλη του Συμβουλίου του Παγγεραγωτικού.

  1. Κυριακή 22 Αυγούστου, Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος από τις 09:00-14:00. Κλείνουμε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με προσφορά στον άνθρωπο. Ο Παγγεραγωτικός, αρωγός στο συνάνθρωπο, υποστηρίζει με τα μέλη του, που προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους, ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Τη ζωή…

Λόγω των περιοριστικών μέτρων της προστασίας για τη διάδοση του ιού, σε όλες τις εκδηλώσεις, θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύουν την αντίστοιχη περίοδο των εκδηλώσεων.

 

Καλό πολιτιστικό καλοκαίρι!

Μοιράσου το άρθρο!