Πολιτισμός

11/12/2015 - 14:40

«Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι για όλους» - Εκδηλώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή από το Επιμελητήριο Λέσβου

Σε μια προσπάθεια αφύπνισης του πνεύματος των Χριστουγέννων, το Επιμελητήριο Λέσβου, διοργανώνει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων σε Μυτιλήνη και Καλλονή, με σκοπό  την δημιουργία ενός σκηνικού θαλπωρής και μαγείας έτσι όπως μόνο η γιορτή των Χριστουγέννων ξέρει να «σκηνοθετεί»!

Μουσική, παιχνίδια και θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για τα παιδιά, θα μας μεταφέρουν έστω και για λίγο στον παραμυθένιο κόσμο των γιορτών.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών και απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που δέχεται η κοινωνία, φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως «Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι για όλους», γιατί έχουμε εκτός των άλλων και το χρέος απέναντι σε όλους και ειδικά στα παιδιά μας, να δώσουμε μια ανάσα Χαράς και μία αίσθηση κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γι΄ αυτό σας προσκαλούμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, μαζί με τα παιδιά σας, τους αγαπημένους και τους φίλους σας, για  να αφεθούμε στην μαγεία των Άγιων Ημερών ακολουθώντας το Χριστουγεννιάτικο Αστέρι πάνω από την πόλη μας.

Υγεία – Αγάπη - Δύναμη και οι ευχές μου από καρδιάς για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σας.

 

Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου

                         

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

  • Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:30

Τελετή Έναρξης: Στην οδό Ερμού, στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας θα ξεκινήσουν οι γιορτές αγοράς, με τη συναυλία «Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα», από την ορχήστρα του Μ. Δήσσου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται ζεστό κρασί, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου.

  • Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, Ώρα 18:00

Το τουριστικό τραινάκι του Άη Βασίλη μαζί με τους δύο βοηθούς του, ξεκινάει από την Επάνω Σκάλα (τέλος Ερμού), και αποβιβάζεται στο παγκάκι της Παλιάς Αγοράς όπου και θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρώμενα, με την ηθοποιό παιδικών παραστάσεων κ. ΝάσιαΔαφιώτου. Θα πραγματοποιηθεί παιδική παράσταση με τα παρευρισκόμενα παιδιά και θα τους μοιραστούν συμβολικά δωράκια.

Παράλληλα στην οδό Ερμού στο ύψος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα υπάρχει  μια μικρή τέντα ειδικά διαμορφωμένη όπου θα γίνεται ζωγραφική προσώπου στα παιδιά.

  • Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:00

Στην κεντρική πλατεία της Καλλονής, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με «Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα», από την ορχήστρα του Μ. Δήσσου. Επίσης θα υπάρχει παρουσιάστρια ηθοποιός παιδικών παραστάσεων, η οποία θα πραγματοποιήσει παιδική παράσταση με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων παιδιών και στους μεγάλους θα προσφέρεται ζεστό κρασί και μελομακάρονα.

Στη Μυτιλήνη, η ορχήστρα του στρατού θα διασχίσει την οδό Ερμού παίζοντας κάλαντα και παραδοσιακούς σκοπούς απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στο ύψος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα υπάρχει  μια μικρή τέντα ειδικά διαμορφωμένη όπου θα γίνεται ζωγραφική προσώπου στα παιδιά.

  • Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, Ώρα 18:00

Στην οδό Ερμού, στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας χορωδία θα τραγουδήσει κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Παράλληλα στο ύψος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα υπάρχει  στημένη μια μικρή τέντα ειδικά διαμορφωμένη για να γίνεται ζωγραφική προσώπου στα παιδιά.

  • Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:00

Η τελετή λήξης των γιορτών αγοράς του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Ερμού στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, με παιδική παράσταση από την Νάσια Δαφιώτη. Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στους μικρούς μας φίλους, ενώ θα προσφέρεται κέρασμα από ζεστό κρασί και κουραμπιέδες, στους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση θα κλείσει με χαιρετισμούς από τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Μοιράσου το άρθρο!