|

Η Λέσβος στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου – Μαγικές βραδιές σε Άντισσα, Σίγρι και Ιερό του Μέσσου

Ιερό του Μέσσου Λέσβου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Η Πανσέληνος φωτίζει τη Λέσβο: Συναυλίες σε Άντισσα και Σίγρι – Ανοιχτό το Ιερό του Μέσσου

 

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος του 2026 θα φωτίσει τρία από τα σημαντικότερα μνημεία της Λέσβου, συνδυάζοντας τη μουσική με τη μοναδική ατμόσφαιρα των αρχαιολογικών χώρων του νησιού.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις, στην Αρχαία Άντισσα και στο Οθωμανικό Φρούριο Σιγρίου, ενώ το Ιερό του Μέσσου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο.

Μαρία Παπαγεωργίου στην Αρχαία Άντισσα

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Άντισσας – Οβριόκαστρο.

Στη σκιά των αρχαίων καταλοίπων και κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Μαρία Παπαγεωργίου σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Η ώρα έναρξης αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα στις 20:30–21:00.

Η Έλλη Πασπαλά στο Οθωμανικό Φρούριο Σιγρίου

Την κεντρική βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το ιστορικό Οθωμανικό Φρούριο Σιγρίου θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με την Έλλη Πασπαλά.

Το επιβλητικό μνημείο του Σιγρίου, με θέα στο Αιγαίο και στο Πετρωμένο Δάσος, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σκηνικά της φετινής διοργάνωσης.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 20:30–21:00.

Νυχτερινή επίσκεψη στο Ιερό του Μέσσου

Την ίδια βραδιά, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Μέσσου θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να περιηγηθούν στο αρχαίο πανλεσβιακό ιερό υπό το φως της Πανσελήνου, σε μία νυχτερινή εμπειρία που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ιστορία και το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Το πρόγραμμα της Λέσβου

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026
Αρχαία Άντισσα – Οβριόκαστρο
Μουσική εκδήλωση με τη Μαρία Παπαγεωργίου
Ώρα έναρξης: 20:30–21:00

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026
Οθωμανικό Φρούριο Σιγρίου
Μουσική εκδήλωση με την Έλλη Πασπαλά
Ώρα έναρξης: 20:30–21:00

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026
Αρχαιολογικός χώρος Ιερού του Μέσσου
Ελεύθερη είσοδος από τις 20:00 έως τις 24:00

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης 

 Προσθήκη του Lesvosnews.net στην Google ↗ 


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πανσελήνου επικαιροποιείται για τυχόν αλλαγές και είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ https://www.culture.gov.gr.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις