Πολιτισμός

25/07/2013 - 06:52

Ήταν μια όμορφη μουσική βραδιά με Γ.Κότσιρα και Σ.Δρογώση

Κάστρο Μυτιλήνης Τετάρτη 24 Ιούλη. Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με τον Στάθη Δρογώση.
Ο χώρος γέμισε, όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, κάνοντας άλλη μια εμφάνιση τους sold out. 
 
Το «Σχήμα λόγου» ήταν το κοινό τους εναρκτήριο σύνθημα, δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στο Στάθη Δρογώση να συνεχίσει… 
Ένας από τους καλύτερους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς ο Στάθης Δρογώσης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Μυτιλήνης. Μοιράστηκε μαζί μας το «Θα περάσουν οι μέρες», τη «Νύχτα», την «Όμορφη ζωή» και το τραγούδι που έχει γράψει για τον σκύλο το «Κανέλλο» από τα Εξάρχεια, πάντα μ’ αυτόν στα πλήκτρα.
 
 
«Εκεί για σένα, θα’μαι εκεί για σένα, ένα γέλιο θα’μαι, μια στιγμούλα θα’μαι…» Είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο σημείο από το «Για σένα» που βρίσκεται στον τελευταίο δίσκο του Γιάννη Κότσιρα, με το οποίο άνοιξε το δικό του μέρος στο Κάστρο Μυτιλήνης. Ανανεωμένος επιστρέφει ξανά μετά από 3 χρόνια στη Μυτιλήνη για να προσφέρει στο κοινό του μια συγκινητική βραδιά από αγαπημένες μελωδίες και σπουδαία τραγούδια. Η ανεπανάληπτη φωνή του Γιάννη Κότσιρα δόνησε την ατμόσφαιρα στο Κάστρο της Μυτιλήνης.
Μας είπε ο Γιάννης Κότσιρας και μια ωραία ιστορία με αφορμή το τραγούδι του Ρωμιός. Μια ιστορία για ένα κοπρίτη, το σκυλί του, που είχε όλα τα χρώματα στο δέρμα του και όταν γυρνούσε από τις ερωτικές του περιπέτειες ήθελε να φάει όπως εκείνος ο πρωθυπουργός που είχε εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασης του σπιτιού του. Μια αλληγορική ιστορία για ένα αλληγορικό τραγούδι.
 
«Σε θυμάμαι», «Και πάλι παιδί» και το «Πως μπορώ» κατάφεραν να τον κάνουν ένα με το κοινό. «Τώρα ήρθε η ώρα των τραγουδιών που να κουνηθείτε αριστερά και δεξιά» και η Κρουαζιέρα έκανε όλο το θέατρο να κινείται ρυθμικά σαν κύμα.
 
Ο Στάθης Δρογώσης ξανά επί σκηνής για να μας χαρίσει το «Μη το πεις πουθενά» μαζί και με άλλα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία. Οι δύο αυτοί φίλοι είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν για την δημιουργία του κομματιού «Βιαστικό πουλί του Νότου» το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε live και όπως είπε και ο Δρογώσης «Ευχαριστούμε! Επιτέλους το είπαμε μαζί!» - 
 
Η «Αλεξάνδρεια», ταυτισμένη με την λυρική ερμηνεία του Γιάννη Κότσιρα, δεν μπορεί εύκολα άλλος να τη ξεπεράσει, χάρισε μια ακουστική απόλαυση άλλης μορφής στο κοινό… Το «Έλα και κόψε με στα δυο» έφερε πλήθος κόσμου δίπλα στη σκηνή.
 
Από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα ντουέτα των δύο καλλιτεχνών επί σκηνής, με κορυφαίο την ερμηνεία της «Προδοσίας». Ντουέτο έκπληξη ήταν και η παρουσία του παπά -Στρατή (Γιουσμάς) μαζί με το Γιάννη Κότσιρα. Χάρισαν δύο τραγούδια στο κοινό που τους χειροκρότησε έντονα. Τα περισσότερα τα εισέπραξε το "Ανάθεμά σε" του Π. Θαλασσινού.  (βίντεο Μιχάλης Μπάκας)
 
Με τα «Μικρόβια» και το «Έτσι και αλλιώς» φτάσαμε στο κλείσιμο… Ο κόσμος όμως φώναζε δυνατά «Κι άλλο!! Κι άλλο!! Ακούσαμε τις «Τυφλές Ελπίδες» και τον συγκινητικό «Φύλακα άγγελο» . Φινάλε της συναυλίας με το τραγούδι " Σ αγαπώ" 
Δε σε χόρτασα κι εγώ
και σε έχω σαν θεό
κι όπου πάω μαζί σε κουβαλάω,
σ’ αγαπάω...
 
Η κραυγή "Σ αγαπάω" ακούστηκε από όλους και δόνησε όχι μόνο το Κάστρο αλλά και όλη την πόλη της Μυτιλήνης.
Οι προβολείς άναψαν...
 
Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη μουσική βραδιά για τους δύο καλλιτέχνες και μια όμορφη μουσικη βραδιά για το κοινό της Μυτιλήνης.
 
 
Τις ενορχηστρώσεις είχε αναλάβει ο Άκης Κατσουπάκης ο οποίος παίζει πιάνο και πλήκτρα, στα τύμπανα ο Γρηγόρης Σιντρίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, στην κιθάρα ο Κώστας Μιχαλός και στο μπουζούκι αλλά και σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων ο Βαγγέλης Μαχαίρας. Στον ήχο ήταν  ο Λάμπρος Μπούνας, ο Άρης Κουντούρης και ο Στρατής Καραδημητράκης ενώ τους φωτισμούς  είχε σχεδιάσει ο Γιώργος Τέλλος. 

 Διοργάνωση συναυλίας: START FROM ZERO

Μοιράσου το άρθρο!