Πολιτισμός

10/04/2022 - 20:57

Λαγκαδινοί και Ερεσιώτες μαζί με την ΟΛΣΑ τίμησαν τον πηδαλιούχο και δαδούχο Ιωάννη Θεοφιλόπουλο

ΔΕΗ

Τιμητική εκδήλωση προς τον Λαγκαδινό ήρωα του '21, Ιωάννη Θεοφιλόπουλο, στην Ηλιούπολη

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου εν Αττική Λαγκαδινών προς τον Λαγκαδινό ήρωα του 21, Ιωάννη Θεοφιλόπουλο, στην Ηλιούπολη. 

 

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων-Δημοτικοί σύμβουλοι, η Ο.Λ.Σ.Α. (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής) και δεκάδες συμπατριώτες έδωσαν ηχηρό παρόν.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί τον συμπατριώτη τους, δημοσιογράφο Περικλή Καπετανόπουλο ο οποίος και φέτος επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη την εκδήλωση.

Ευχαριστούν επίσης τον φιλόξενο Δήμο Ηλιούπολης, για την άριστη συνεργασία και ανταπόκριση που επιδεικνύει, το Σύλλογο Ερεσίων και την Πρόεδρό του Ελένη Τζαννέτου για την εξαίρετη ομιλία της -"παρουσίαση" του τιμώμενου Λαγκαδινού αγωνιστή της στεριάς και της θάλασσας και βεβαίως τους συμπατριώτες τους που με την παρουσία τους, τίμησαν την ιστορία της γενέτειρας τους και των ηρώων προγόνων.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον ήρωα του 1821 και πρώτο πυρπολητή του κατά θάλασσα Αγώνα, Ιωάννη Θεοφιλόπουλο ή Καραβόγιαννο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου στην πλατεία Σικελιανού, στην Ηλιούπολη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον αιδεσιμότατο πρεσβύτερο πατέρα Κωνσταντίνο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών Γιάννης Μουρούτσος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σε όλους όσους ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του αδικημένου ήρωα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Για την προσφορά του Ιωάννη Θεοφιλοπουλου στην Επανάσταση του 1821, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος" Ελένη Τζαννέτου.

Στεφάνια στην προτομή του ήρωα κατέθεσαν: Γιώργος Χατζηδάκης δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιάννης Μουρούτσος πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, Νεκτάριος Βακάλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και Ελένη Τζαννέτου πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος" και τέλος Περικλής Καπετανόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Από την δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και οι αντιδήμαρχοι: Γιάννης Πούλος, Γιάννης Αντζινάς και Σταύρος Γεωργάκης καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βιδάλης. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι: Τάσος Ευσταθίου, Παναγιώτης Καρανδρέας και Ανδρέας Τσουκαλάς, της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά", Τασία Τσατσούλη και Γιάννης Χιωτέλης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γαβριήλ Αραμπατζής της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" και τέλος Ιωάννα Σκλαβενίτη αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ και Χριστίνα Σερέτη.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους διακρίναμε: τον Τρύφωνα Γκουβά μέλος του Δ.Σ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, τον πρώην δήμαρχο Λαγκαδίων Βασίλη Μακρή, από το Δ.Σ του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου και νυν μέλος του Δ.Σ Ιωακείμ Φιλόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα Αναστόπουλο Δημήτρη και την Ταμία Ασημακοπούλου Παρασκευή, την οργανωτική γραμματέα της ΟΛΣΑ Πελαγία Αδαλή, τον έφορο Μελετών και Προγραμματισμού της ΟΛΣΑ Παναγιώτη Βαμβουρέλη και τον Ταμία της ΟΛΣΑ Σταύρο Αγοραστό. Επίσης προέδρους και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων της πόλης, απογόνους του Ήρωα Πυρπολητή Καραβόγιαννου και πλήθος κόσμου.

H συνεργασία των Λαγκαδινών με τους Ερέσιους και την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), θα συνεχιστεί και αναβαθμιστεί τον προσεχή Μάιο, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του, με τη μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης της επετείου πυρπόλησης του τουρκικού δίκροτου στον όρμο Ερεσό, στην οποία, ο Ιωάννης Θεοφιλόπουλος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μοιράσου το άρθρο!