Πολιτισμός

14/06/2011 - 08:02

Με επιτυχία η συναυλία – Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Στο κατάμεστο πάρκο του Παπάδου στην Γέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συναυλία-Αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο που διοργανώθηκε από τη Χορωδία του Παγγεραγωτικού Συλλόγου σε συνεργασία με τη Χορωδία Animato την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γέρας Θέμης Αθανάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου Παναγιώτης Μιχαλάκας και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Τους παρευρισκόμενους στην πρώτη για φέτος καλοκαιρινή εκδήλωση του Παγγεραγωτικού Συλλόγου καλωσόρισε ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ζορμπάς.

Η εκδήλωση άνοιξε με τα “φιντανάκια” της Παιδικής Χορωδίας του Παγγεραγωτικού που τραγούδησαν τρία κομμάτια από το κουκλοθέατρο της Ευγενίας Φακίνου “Ντενεκεδούπολη”. Στη συνέχεια οι δύο χορωδίες ενηλίκων, δηλαδή η Μεικτή Χορωδία του Παγγεραγωτικού και η Χορωδία Animato, σε σύμπραξη απέδωσαν κομμάτια με τη συνοδεία μικρού οργανικού συνόλου. Η διδασκαλία ήταν του Στέλιου Λασκαρίδη και του Αντώνη Βερβέρη, ενώ το σύνολο διηύθυνε ο Στέλιος Λασκαρίδης. Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι: Σοφία Ανδριώτου στο πιάνο, η Αγγελική Ντανιλέβσκα στο βιολί, ο Βασίλης Πρίτσης στο μπουζούκι και το τραγούδι, και ο Αντώνης Βερβέρης στο πιάνο. Σολίστ ήταν ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης και οι χορωδοί: Ζωή Περτέση, Συμεώνη Καραγιάννη, Μαργαρίτα Κατρή, Κατερίνα Γιακουμή, Φωτεινή Παυλή, Δημοσθένης Ψαρρός, Μαρία Χατζηστυλιανού και Γιώργος Σπετσιώτης.

Πολύ κατατοπιστικό για το κοινό ήταν το σύντομο αλλά περιεκτικό κείμενο που επιμελήθηκαν οι Ειρήνη Μανωλοπούλου και Σοφία Χατζηγιαννάκη, και το οποίο παρουσίασε ο Τζάνος Στεφανέλλης. Έτσι όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή του Γιάννη Μαρκόπουλου και τους σημαντικότερους σταθμούς της συνθετικής του καριέρας. Η εκδήλωση με βάση τους σταθμούς αυτούς ήταν διαρθρωμένη στις εξής ενότητες: α) Μελοποιημένη ποίηση, β) Πολιτικά και λαϊκά τραγούδια και γ) “Επιστροφή στις ρίζες”.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί το Φθινόπωρο στην πόλη της Μυτιλήνης.

πηγη: http://lozoy.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!