Πολιτισμός

16/07/2012 - 14:05

Μυτιλήνη 18/07/2012: Γεράσιμος Ανδρεάτος,Γιώτα Νέγκα και Σοφία Μάνου σε τραγούδια της Σμύρνης

UP DATE ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ!!! Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012
Ώρα έναρξης 21:00 Στο Κάστρο Μυτιλήνης Συναυλία-Αφιέρωμα στα 90 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Γιώτας Νέγκα, της Σοφίας Μάνου και της Μαρίας Χαλουλάκου. Διοργάνωση: Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).  Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης.

Μια σπουδαία συναυλία - ταξίδι στην ελληνική παράδοση με τα τραγούδια της πατρίδας μας. Από το Αιγαίο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη, από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη, αλλά και στα τραγούδια των χαμένων πατρίδων, του Πόντου, της Πόλης και της Σμύρνης.

Με τρεις σπουδαίους ερμηνευτές: τη Γιώτα Νέγκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Μάνου. Συμμετέχει η Μαρία Χαλουλάκου.

Θα τους συνοδεύσει η νεοσύστατη - αλλά σπουδαία - 10μελής Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έχει ήδη στο ενεργητικό της συναυλίες και συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες και μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με επετειακά αποσπάσματα από δύο έργα που αντλούν τη δύναμή τους από τις βαθιές ρίζες της καθ' ημάς Ανατολής.

Πρόκειται για την Μικρά Ασία, σε στίχους Πυθαγόρα, και το Βυζαντινό Εσπερινό, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, δύο αξέχαστα έργα του Απόστολου Καλδάρα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

Μοιράσου το άρθρο!