Πολιτισμός

10/07/2021 - 07:10

Μυτιλήνη: Συγκίνησε «Το Σουφλέλ» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου

Η ιστορία του Σουφλέλ (επίσημα Σοφίας), της ανταρτομάνας της Αγιάσου, ζωντάνεψε το απόγευμα της Παρασκευής στον κατάμεστο συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

Το απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ηλία Βουλβούλη ανέβηκε σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου με τον θίασο να απαρτίζεται από μέλη διάφορων θεατρικών ομάδων του νησιού που ανέβασαν την παράσταση προς τιμήν του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου.

Το Σουφλέλ (η Σοφία) υπήρξε μια από τις χιλιάδες γυναίκες του λαού μας που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο, στον αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και στην τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Πρόσφερε στον βωμό του αγώνα τα παιδιά της, ενώ η ίδια και ο άντρας της, όπως και τα εγγόνια της πέρασαν πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες.

Ποτέ της όμως δεν λύγισε, ούτε όταν της σκότωσαν τα παιδιά της. Στάθηκε όρθια μέχρι το τέλος της ζωής της κρατώντας ψηλά την τιμή του λαού της.

«Στο πρόσωπο της ανταρτομάνας Σουφλέλ, τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά κυρίως εκτελούμε και ένα χρέος ως Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ, αποτίουμε φόρο τιμής στον αταλάντευτο κομμουνιστή σύντροφό μας Ηλία Βουλβούλη», ανέφερε μεταξύ άλλων η σκηνοθέτις Μ. Αϊβαλιώτου στο μήνυμά της που διαβάστηκε πριν την παράσταση.

 

902.gr

Μοιράσου το άρθρο!