Πολιτισμός

24/08/2020 - 20:00

Νέα ημερομηνία Δευτέρα 24 Αυγούστου - “Classical Music Night” στη Μόρια

 Η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας ανακοινώνουν ότι :

 

H μουσική βραδιά “Classical Music Night” για τα 250 χρόνια από την γέννηση του Ludwig van Beethoven, η οποία ακυρώθηκε εχθές Πέμπτη 20 Αυγούστου, λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν στην περιοχή της Μόριας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 20.00 στις Καμάρες της Μόριας.

 

 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε για την συνεργασία αυτή:

“Η στήριξη δράσεων φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που στόχο έχουν να αναδείξουν την διαχρονικότητα της πολιτιστικής ταυτότητάς τους, αποτελεί βασική επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής και βασικό στόχο της πολιτιστικής της δράσης, με απώτερο σκοπό την προβολή των νησιών και την αναβάθμισή τους σε προορισμούς θεματικού τουρισμού. 

Με το Πολιτιστικό σωματείο “Culture for All” και τον Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας σε συνεργασία  με το Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε μια μουσική Βραδιά αφιερωμένη στον Ludwig van Beethoven, με ευκαιρία τα 250 χρόνια από την γέννησή του. Είναι μια κοινή προσπάθεια προκειμένου   να αναδείξουμε το μαγευτικό αυτό τοπίο, όπου  αρμονικά συνυπάρχει η φυσική ομορφιά με τις Καμάρες του Υδραγωγείου του 2ου μεταχριστιανικού αιώνα, ως ένα προορισμό για το μουσικόφιλο κοινό όχι μόνο της Λέσβου αλλά και της Ευρώπης. 

Ευχαριστούμε τους φορείς για την άψογη συνεργασία , τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους και προσκαλούμε τους κατοίκους του νησιού σε μια μαγευτική μουσική βραδιά. Η Μόρια συνεχίζει να υπάρχει σε πείσμα όλων των δυσκολιών και να παράγει πολιτισμό!” 

 

                H κ. Μαριάνθη Μακρή, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας και η κ. Αγλαϊα Αρχοντίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου “Culture 4 All” δήλωσαν με την σειρά τους:

“Ευχαριστούμε  την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την έμπρακτη στήριξή της στην κοινή μας προσπάθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης “Classical Music Night”.  

Η Μόρια συνεχίζει να παράγει πολιτισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η περιοχή Καμάρες (Υδατογέφυρα) στη Μόρια αποτελούν ένα τοπίο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους. Το μνημείο Καμάρες , που εντυπωσίασε με την μεγαλοπρέπειά  του τους Μυτιληνιούς, αποτελεί τμήμα του υδραγωγείου που κατασκευάστηκε το δεύτερο μεταχριστιανικό αιώνα για να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Μυτιλήνης, που την εποχή εκείνη ήταν ένα μεγάλο πολυάνθρωπο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. 

 

Φέτος συνεργαζόμενοι πρώτη φορά με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε την μουσική αυτή βραδιά  και ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

Το πρώτο μερος της βραδιάς περιλαμβάνει Συναυλία με την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Δημήτρη Χατζηγιαννάκη και την συνοδεία κιθάρας του Χρήστου Κονσολάκη

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα γίνει αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven (1771-1827) με την ευκαιρία των 250 χρόνων από την γέννησή του με έργα δικά του και άλλων συνθετών του 19ου αιώνα. 

Θα συμμετέχουν βραβευμένοι σολίστ του Διεθνούς Σωματείου Gina Bahauer. 

ΠΙΑΝΟ – Παναγιώτης Τροχόπουλος, Ελευθεριος Μισγίρης 

ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ –Ανδρεας Κερκέζος 

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ –Αλέξανδορς Σιουπούλης , Μαρία Έλλη Πετρίδη 

ΒΙΟΛΙ – Χριστόφορος Πετρίδης ”

 

Η εκδήλωση για λόγους τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης της νόσου COVID-19 θα πραγματοποιηθεί εφέτος  στο γήπεδο της Μοριάς, είσοδος από το Δημοτικό Σχολείο Μόριας 

 

Μοιράσου το άρθρο!