Πολιτισμός

09/09/2013 - 16:13

O Δήμαρχος Λέσβου άνοιξε την 18η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Μανταμάδο

Χθες, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το βράδυ στον χώρο του Πολύκεντρου Μανταμάδου, άνοιξε τις πύλες της  η 18η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής με συμμετοχή κεραμιστών παραδοσιακής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, του Νησιού μας, διοργανωτές της οποίας είναι το ΝΠΔΔ Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας του Δήμου Λέσβου, ο Σύλλογος Κεραμιστών Λέσβου, η Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανταμάδου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», ο Σύλλογος Γυναικών περιοχήςΜανταμάδου, και ο Σύλλογος «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Μανταμάδου.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 15η Σεπτμβρίου και η είσοδος του κοινούείναι ελεύθερη με ώρες λειτουργίας 10.00π.μ.-14.00 μ.μ. και 16.00-20.00μ.μ.
 
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με απόφασή του, διέθεσε το ποσό των 5.000 Ευρώ για την οικονομική υποστήριξη του σημαντικού ως άνω πολιτιστικού γεγονότος.
 
Παρέστησαν, ο Πανοσιολογιότατος κ. Κουτσαμπάσης Νικόδημος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ως Συνοδικός ευρίσκεται στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, οΑντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου κ. Γεώργιος Φιλιππίδης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Γεώργιος Κυριαζής,Ηλίας Κουνιαρέλλης, Δημήτρης Ζαφειρίου, Δημήτρης Μουτζούρης, ο Δημοτικός σύμβουλος Μανταμάδου κ. Σταμάτης Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Αρχής, ο πρώην Δήμαρχος Μανταμάδου κ. Στέφανος Αποστόλου, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κεραμιστών, αρκετοί κεραμιστές, συνδημότες και φιλοξενούμενοι στο Νησί μας.
 
Ο  Δήμαρχος Λέσβου στον χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία της μετεξέλιξης του ως άνω θεσμού, τα τρία τελευταία χρόνια, με την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «CERAMEUS»-«ΚΕΡΑΜΕΥΣ», το οποίο είναι διασυνοριακό και στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Λέσβου και οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδας Κρήτης καιΛάρνακας ΚΥΠΡΟΥ. Ο Δήμος Λέσβου έλαβε το ποσό των 300.000 Ευρώ, το οποίοδιατέθηκε για εξοπλισμό του Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου στον Μανταμάδο σεοπτικο-ακουστικά μηχανήματα, φωτιστικά, προθήκες, ειδικό εξοπλισμό καθισμάτων σεμιναρίου κλπ. Οι δε δύο άλλοι συνεταίροι του προγράμματος ανά 100.000 Ευρώ για ανάλογες δράσεις, ο δε Μανταμάδος κατέστη η έδρα της Μόνιμης αυτής Έκθεσης, ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου πλέον. Και τόνισε ο Δήμαρχος, εμφαντικότατα, ότι αυτή τη μεγάλη αναγνώριση για τον Μανταμάδο  και το νησί μας ολόκληρο, οφείλουμε με αγαθή συνεργασία μας, Δημοτική Αρχή η κοινωνία και οι φορείς του Μανταμάδου, ο Σύλλογος Κεραμιστών Λέσβου και όλοι οι Λέσβιοι, να τη διατηρήσουν ως κόρη οφθαλμού, λόγω των αυτονόητων πολλαπλών ωφελημάτων και προς την Τέχνη και την Οικονομία και τον Τουρισμό, κατ’ εξοχήν λόγω της διεθνούς ακτινοβολίας του τόπου μας.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!