Πολιτισμός

20/12/2012 - 06:58

«Ο Γύρος του κόσμου σε… 80΄» από το θίασο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού»

«Ο Γύρος του κόσμου σε… 80΄» από το θίασο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού»

«Ο Γύρος του κόσμου σε…

Ο θίασος κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού» κάνει για άλλη μια φορά την εμφάνισή του μετά την καλοκαιρινή του περιοδεία, αυτήν τη φορά μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Την Κυριακή 23 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στο θέατρο του ΦΟΜ, ο θίασος θα παρουσιάσει τέσσερα παραμύθια από όλον τον… κόσμο, σε μια παράσταση που έχει τίτλο «Ο Γύρος του κόσμου σε… 80΄».
 

Ο θίασος «Λαχταρού» δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2011 στη Μυτιλήνη, από το Γιώργο Μαρινέλλη και τη Μάγδα Δεδούση.

Οι δύο τους κάνουν τα πάντα, γράφουν το σενάριο για τις παραστάσεις τους, κατασκευάζουν τις κούκλες τους από αφρολέξ και τους δίνουν ζωή πάνω στη σκηνή.

Όλο το καλοκαίρι η «Λαχταρού», που τα ίδια τα μέλη της την περιγράφουν σα «μια βαρκούλα που γυρνάει στα λιμάνια του κόσμου και μαζεύει περιπλανώμενα παραμύθια, φτωχούς ψαράδες και ορφανές νεράιδες, μωβ σύννεφα και μυστικά μονοπάτια, χαμένες μουσικές και ξεχασμένες μυρωδιές», περιηγήθηκε στα χωριά της Λέσβου και παρουσίαζε την πρώτη της δουλειά, τη «Νεράιδα και το σαλιγκάρι».

Τώρα, εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων, η «Λαχταρού» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Γύρος του κόσμου σε 80΄».

Τέσσερα παραμύθια από όλο τον κόσμο (Αφρική, Κίνα, Ελλάδα και ένα ινδιάνικο) θα ζωντανέψουν στη σκηνή τού ΦΟΜ την Κυριακή 23 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 11:30 το πρωί και στις 8:30 το βράδυ. Οι κουκλοπαίχτες θα πάρουν μαζί τους το κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι στις τέσσερις άκρες της γης, με ζωντανή μουσική, χορό, κούκλες, παντομίμα και δραματοποιημένη αφήγηση, για παιδιά από πέντε έως… 105 χρονών!

Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει κάνει ο Γιώργος Μαρινέλλης, οι φωτισμοί είναι του Ανδρέα Σεφτελή, ενώ ερμηνεύουν οι Μάγδα Δεδούση και Γιώργος Μαρινέλλης.

Η είσοδος στην παράσταση είναι πέντε ευρώ.


πηγη: ΕΜΠΡΟΣ / Βαγγελιώ Χρηστίδου

Μοιράσου το άρθρο!