Πολιτισμός

04/09/2013 - 10:58

Οι «Άστεγοι» και το «Αυγό» τους στον Έβρο

Με τιμώμενο πρόσωπο τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, μέλη της κριτικής επιτροπής τους Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Κρίτα, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού και Σπύρο Φωκά, καθώς και έξι θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα, ξεκίνησε χθες το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας Εβρου.
 
Ολες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας Η θεατρική ομάδα "Αστεγοι" από τη Μυτιλήνη με "Το αυγό" του Φελισιέν Μαρσό (εμφανίστηκαν τη Δευτέρα 02/09/2013), το "Μικρό Θέατρο" από το Αγρίνιο με το "Θα σε πάρει ο δρόμος" του Σάκη Σερέφα (εμφανίστηκαν την Τρίτη), ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Καρδαμύλων Χίου με την κωμωδία "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα (Τετάρτη), το "Θεατροδρόμιο" Κοζάνης με τη "Νύχτα των μυστικών" του Γκαμπριέλ Αρούτ (Πέμπτη), τη Θεατρική Ομάδα Πυλαίας Θεσσαλονίκης με το "Αρτούρο Ούι" του Μπέρτολτ Μπρεχτ (Παρασκευή), το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης με το "Βίκτωρ ή Τα παιδιά στην εξουσία" του Ροζέ Βιτράκ (Σάββατο).
 
Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή με ένα αφιέρωμα στο θέατρο και μια παράσταση χοροθεάτρου από την Ομάδα Χορού Ballettan. Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα παρουσιαστούν δύο μονόπρακτα από το εφηβικό τμήμα του "Διόνυσου", τα "Προς Κατεδάφιση" του Τ. Ουίλιαμς και "Το Πανηγύρι" του Ζ. Κοκτό.

Μοιράσου το άρθρο!