Πολιτισμός

08/03/2016 - 10:26

Ολοκληρώθηκε το 3ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου

yle="text-align: justify;">Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και φέτος, από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, τo 3ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου. Ένα παιχνίδι που έχει καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή και που προσφέρει στους παίχτες αμέτρητες στιγμές γέλιου, χαράς αλλά και αγωνίας. Αυτή τη χρονιά η συμμετοχή των παιχτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μιας και δηλώσανε συμμετοχή 13 ομάδες με συμμετοχή 200 ατόμων από τον Μόλυβο και την Πέτρα.

 

Τα έπαθλα ήταν και αυτή τη χρονιά τρία: καλύτερου βίντεο, καλύτερης εμφάνισης-αμφίεσης και νικητής παιχνιδιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο βράδυ στο Καφέ-Ζαχαροπλαστείο Τσαλίκης, με ένα υπέροχο πάρτι στο οποίο η προσέλευση από τις ομάδες αλλά και τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει ήταν πολύ μεγάλη. Η κάθε ομάδα αξίζει συγχαρητήρια για το κέφι που μετέδωσαν αλλά και για τις τόσο δημιουργικές εμφανίσεις και αμφιέσεις. Φέτος, οι ομάδες πρωτοτύπησαν με σκετς και άλλες δημιουργίες που παρουσίασαν σε όλους. Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή καλύτερης εμφάνισης την ομάδα «DEEP ΑΔΙΑΦΟΡΕΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ». Μία πολύ διασκεδαστική και εμπνευσμένη αμφίεση.

Για το βίντεο, στις ομάδες δόθηκε θέμα που έπρεπε να ακολουθήσουν, το οποίο ήταν μέσα στο πλαίσιο της φετινής ιστορίας του παιχνιδιού. Το κάθε βίντεο αναρτούσε ο Φορέας στη σελίδα του στο Facebook, όπου το κοινό μπορούσε να ψηφίσει έως τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου. Την ίδια μέρα, οι παίχτες και η Οργανωτική Επιτροπή ψήφισαν για το καλύτερο βίντεο και μαζί με τους ψήφους από τη σελίδα του Φορέα στο Facebook, η ομάδα που κέρδισε ήταν η «ΑΛΛΑΧ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ», με ένα ευφυέστατο βίντεο που προκάλεσε πολύ γέλιο. Τα έπαθλα δόθηκαν την Κυριακή μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

 

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού, κ. Μόλβαλης Νίκος, με μία ολιγόλεπτη ομιλία, ευχαρίστησε τους παίχτες, την Οργανωτική Επιτροπή και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε στον θεσμό του Παιχνιδιού, στην ευγενή άμυλα στο «ευ αγωνίζεσθε» αλλά και στη σημασία της χαράς που δίνει το παιχνίδι σε αυτή την κρίσιμη ώρα που περνάμε για τον τουρισμό. Στη συνέχεια  ένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρθηκε στους Κανόνες του Παιχνιδιού, εμψύχωσε τους παίχτες και ανακοίνωσε τις Ομάδες, καθώς και την έναρξη του παιχνιδιού με τον πρώτο γρίφο για το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα πολύ αστεία βίντεο των ομάδων παίχτηκαν σε video wall, καθώς και το δεύτερο μέρος βίντεο-έκπληξη από τις «ΦΕΥGATES». Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ μυστηριώδης καθώς ο πρώτος γρίφος για το αρχηγείο ήταν ιδιαίτερος και πολύ διασκεδαστικός.

 

Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής το αρχηγείο ήταν κατάμεστο από κόσμο που περίμενε με αγωνία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν θεατρικό «καυγά» και ο πρώτος γρίφος της ημέρας δόθηκε στις ανυποψίαστες ομάδες. Πάνω από 200 άτομα έπαιξαν, κουράστηκαν αλλά πάνω από όλα διασκέδασαν. Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, άλλοι απλοί και με αποκριάτικη διάθεση κι ένας γρίφος αρκετά δύσκολος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι ανατροπές ήταν πολλές αλλά το παιχνίδι έλαβε τέλος στις 6 το απόγευμα όταν ο θησαυρός βρέθηκε από την ομάδα «GAMATI». Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα. Στις τρεις νικήτριες ομάδες δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και για πρώτη φορά στον θεσμό η νικήτρια ομάδα πήρε το «ΑΝΑΜΣ ΜΕΤΡΟ ΕΠΑΘΛΟ». Ένα λάβαρο το οποίο θα περνάει από νικητή σε νικητή κατά τη διάρκεια της απονομής σε κάθε παιχνίδι από τώρα και στο μέλλον. Παράλληλα στην νικήτρια ομάδα θα δοθεί δωρεάν ένα γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Τέλος, σε κάθε ομάδα δόθηκε ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι παίχτες με προτάσεις για τη διεξαγωγή του επόμενου παιχνιδιού.

 

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, που για άλλη μια φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πολύτιμο χρόνο για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους: Γιανοπούλου Μαρία, Δεληγιάννη Έλπη, Δελληγιάννη Αφροδίτη, Βατή Γαβριέλα, Μανταίου Εύη, Προκοπίου Πελαγία, Προκοπίου Όλγα  και Τριανταφύλλου Παναγιώτη. Τον Μουρατίδη Δημήτριο για τη συμβολή του στα βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Γρηγορίου Άρη για την βοήθειά του στην παραχώρηση του χώρου τον Μπακάλμπαση Νίκο για την μουσική οργάνωση και για τις δύο ημέρες και όλους τους χορηγούς που ενόψει κρίσης για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στη διατήρηση αυτού του θεσμού και βοήθησαν την διοργάνωση.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των ομάδων για να διευκρινίσουμε τυχόν απορίες και παράπονα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δεχθούμε εποικοδομητική κριτική για τη συνέχιση του θεσμού και τη διοργάνωση του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου για το 2017.

 

Μοιράσου το άρθρο!