Πολιτισμός

10/10/2012 - 07:14

Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς

Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς

 

Δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, προγραμματίζει η 14η Ε.Β.Α. από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, στο Κάστρο Μυτιλήνης και το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012». Οι δύο πρώτες ημέρες είναι αφιερωμένες στα σχολεία.
 
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω των αναρτημένων, στους προαναφερθέντες χώρους, πινακίδων πληροφόρησης, που αφορούν στο θέμα, και του έντυπου πληροφοριακού υλικού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προσεγγίσουν τη σημασία και τον πολυδιάστατο ρόλο της φωτιάς στη ζωή του ανθρώπου. Το Σάββατο και την Κυριακή, 13 και 14 Οκτωβρίου, οι χώροι θα είναι ανοιχτοί για το ευρύτερο και ενήλικο κοινό. Η είσοδος στους δύο χώρους, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα είναι ελεύθερη. Οι ώρες λειτουργίας των συμμετεχόντων χώρων είναι:
 
 
α) Κάστρο Μυτιλήνης: 08:00 - 15:00 β) Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο: 09:00 - 13:00 (εκτός Κυριακής). Στην Πυριτιδαποθήκη και στον Πύργο της Βασίλισσας του Κάστρου Μυτιλήνης και στο Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μυτιλήνης, θα υπάρχει σήμανση επιλεγμένων εκθεμάτων, τα οποία σχετίζονται με το στοιχείο της φωτιάς, και αναρτημένες πινακίδες πληροφόρησης και σχετικές φωτογραφίες. Θα διανέμεται, επίσης, έντυπο πληροφοριακό - εκπαιδευτικό υλικό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Οι προαναφερθέντες χώροι και τα εκθέματα προσφέρονται για να προσεγγίσουν μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ενήλικο κοινό τη σημασία και τον πολυδιάστατο ρόλο της φωτιάς στη ζωή του ανθρώπου ως στοιχείου δημιουργίας, αλλά και τιμωρίας και καταστροφής. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 14η Ε.Β.Α. κ. Ισμήνη Κουνέλη-Παρασχάκη, τηλ.: 22510 40135-6 - Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μυτιλήνης πατήρ Αντώνιος Κοντοπός, τηλ. 22510 28916.
 
πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!