Πολιτισμός

14/07/2015 - 20:46

Παρουσίαση επετειακού λευκώματος για τα 50 χρόνια ζωής της Λεσβιακής Παροικίας

Η «Λεσβιακή Παροικία» το Μάρτιο του 2015 συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής.  Έτσι, την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης θα παρουσιάσει στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στη Λέσβο το επετειακό της λεύκωμα των 50 χρόνων.

Οι 50 συνεργάτες του τεύχους, είναι όλοι σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος και της κοινωνίας μας και τα κείμενα τους ουσιώδη και εντυπωσιακά.

Οι περισσότεροι είναι Λέσβιοι, με άνετη συγγραφική επίδοση. Τα θέματα που επεξεργάστηκαν επίσης είναι σχεδόν όλα λεσβιακού περιεχομένου. Πολλά πεζά, λογοτεχνικά, ιστορικά, έρευνας και καλλιτεχνίας και αρκετά ποιήματα. Εκδόσεις τέτοιας προέλευσης, τέτοιας μορφής και περιεχομένου κατά κανόνα προορίζονται να θεωρούνται «μνημειακές», για να θυμίζουν σημαντικούς σταθμούς, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 50 χρόνια ζωής του πολιτιστικού Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία».

Την εκδήλωση στηρίζουν με την συμμετοχή τους οι Πολιτιστικοί Λεσβιακοί  Σύλλογοι: ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» και «Λάιονς».

Θα προλογίσει ο επίτιμος πρόεδρος της «Παροικίας» κ. Τ. Χατζηαναγνώστου, ό οποίος θα αναφερθεί εν συντομία στα 50 χρόνια ζωής του Συλλόγου.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσει ο υποδιευθυντής του Πειραματικού Λυκείου φιλόλογος κ. Γιώργος Διγιδίκης και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η πρόεδρος της Λ.Π. κ. Καίτη Μεσσηνέζη – Πλατσή.

Θα προβληθεί σύντομο βίντεο με δράσεις της Λ.Π. αυτά τα 50 χρόνια.

 

Μοιράσου το άρθρο!