Πολιτισμός

14/06/2012 - 14:03

Περιοδεία ΠΑΣΟΚ σε Κάτω Τρίτος, Ίππειος, Ασώματο και Αγιάσο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Υποψηφίους Βουλευτές Ν. Σηφουνάκη και Μαρία Ψήμμα περιόδευσε χθες (Τετάρτη13.6.12) στα χωρία Κάτω Τρίτος, Ίππειος, Ασώματος, καταλήγοντας στην Αγιάσο όπου και πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ομιλία στη Κεντρική Πλατεία.

Προλόγισε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάσου κ. Στρατής Γυρέλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην Αγιάσο και την ανάγκη  να γνωρίζει ο πολίτης γιατί πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Η κ. Μαρία Ψήμμα αναφέρθηκε στο ιστορικό της κρίσης και την  αυτοθυσία του κόμματος,  που αντιμετώπισε μόνο του την πρωτοφανή οικονομική δυσκολία, αφού τα άλλα κόμματα, αν και εκκλήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να συνεισφέρουν.

Ο κ. Ν. Σηφουνάκης εξέφρασε την συγκίνησή του γιατί για άλλη μία φορά από την όμορφη κεντρική πλατεία απευθύνεται στο Δημοκρατικό Λαό της Αγιάσου Λέσβου,  ένα λαό που η έννοια της παράδοσης είναι σύμφωνη με αυτόν.

«Με  γνωρίζετε, είπε, απευθυνόμενος στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία, γιατί εδώ πραγματοποίησα την παρθενική μου ομιλία, πρώτη φορά υποψήφιος  τέτοιες μέρες τον Ιούνιο του 1989. Πολλοί Αγιασσώτες παραπλανημένοι από το κλίμα της τότε εποχής, όπου όλη η αντιπολίτευση   Δεξιά και Αριστερά  – κατηγορούσε  για «κλέφτη» τον Ανδρέα Παπανδρέου και  πολλοί μας απέφευγαν. Και τότε καλλιεργήθηκε  πολιτικός φανατισμός που ακύρωσε την έννοια του διαλόγου, αφού η σκοπιμότητα κυριάρχησε.

Σύντομα όμως  ξεσκεπάστηκε το ψέμα και θριάμβευσε η αλήθεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν χρειάσθηκε πολύ, ώσπου οι ηγέτες της αριστεράς, ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, παραδέχθηκε ότι αυτός δεν ήθελε την παραπομπή Παπανδρέου και  ο  αείμνηστος επίσης Λεωνίδας Κύρκος να πει ότι τον παρέσυρε ο Χαρίλαος. Ακόμη  και ο Κ. Μητσοτάκης  παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν λάθος του η παραπομπή Παπανδρέου.

Ο πολιτικός φανατισμός τότε δίχασε και δυστυχώς η διαίρεση που είναι το αποτέλεσμα του διχασμού έβλαψε τον λαό μας. Πολλές φορές όπως το 1920, το 1944 μετά από εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν κάτω από πίεση του λαού, η χώρα οδηγήθηκε σε περιπέτειες και εθνική καταστροφή.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ως συνεχιστής της Κεντρώας παράταξης δεν ενέδωσε ούτε αυτή τη φορά στον πειρασμό του φανατισμού και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε συστράτευση για να αντιμετωπιστεί  η σημερινή κρίση, για να παραμείνουμε  στην Ευρώπη, να μείνουμε στο Ευρώ.

Και τώρα την ύστατη στιγμή τους λέμε ότι οδηγήθηκε ο λαός στις 6ης Μαΐου κάτω από τον  εύκολο και δημοκοπικό  λόγο - που για δύο χρόνια μεθοδεύουν -   να ψηφίσει με θυμό,  αφού του έδωσαν – πρόσφεραν ως εξιλαστήριο θύμα το ΠΑΣΟΚ.

Στις 17 Ιουνίου καλείται ο Λαός να ψηφίσει με την Λογική, με το νου.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είμαστε οι ρυθμιστές της επόμενης μέρας για να προχωρήσει η χώρα. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας θα ανταμείψει την προσφορά και την αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ να σηκώσει το βάρος της σωτηρίας της χώρας.

Στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε για σταθερότητα και γιατί πρέπει η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη, για την παραμονή στο ΕΥΡΩ».

Μοιράσου το άρθρο!