Πολιτισμός

18/08/2014 - 13:03

Pictures of Noise στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Η

ομάδα Ηλεκτρακουστικής Μουσικής διοργανώνει συναυλία στη Μυτιλήνη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 21:00.
  Ηλεκτρακουστική είναι η μουσική που παράγεται με ηλεκτρονικά μέσα και πρόθεση της ομάδας είναι να παρουσιάσει το σύγχρονο αυτό είδος στο λεσβιακό ακροατήριο. Δημιουργικότητα, κατά τον Edward de Bono, σημαίνει απόδραση από παγιωμένα πρότυπα και νέα οπτική των πραγμάτων. Μέσα από αυτή την αντίληψη, στο πεδίο του πειραματισμού και της αναζήτησης νέων οπτικών, με τη βοήθεια των σύγχρονων, ηλεκτρακουστικών εργαλείων, καλλιεργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις από τις οποίες συχνά αναφύονται πρωτάκουστοι ηχητικοί κόσμοι.
  Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν συνθέσεις των Απόστολου Λουφόπουλου και Παναγιώτη Βασιλέλλη.
  Στο δεύτερο θα παρουσιασθεί σύνθεση δομημένου αυτοσχεδιασμού από πενταμελή ορχήστρα φορητών υπολογιστών (laptop). Στο έργο μεταξύ άλλων ακούγεται η φωνή και το βιολί του εκλιπόντος, παλιού, πλανόδιου, Λέσβιου μουσικού Τριαντάφυλλου γνωστού ως «Τρανταφλέλ(ι)». Επίσης ακούγονται ηχογραφήσεις ομιλίας και τραγουδιού του Αγιασώτη Δημήτριου Αμπουλού αλλά και  λεσβιακών μελωδιών με τρομπόνι από το μουσικό Παναγιώτη Σουσαμλή, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αυθόρμητη και ειλικρινά φιλική προσφορά τους. Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Βασιλέλλης, Μαρία Γιαννίκου, Χρήστος Κονσολάκης, Νίκος Τρευλόπουλος και Δημήτρης Χατζηγιαννάκης.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μοιράσου το άρθρο!