Πολιτισμός

24/12/2011 - 13:00

Το Πολυτεχνείο έστειλε τις αποτυπώσεις κτηριών σε Αγιάσο,Πλωμάρι- Παρέμβαση Κ. Μουτζούρη

yle="text-align:justify;"> 

Ο τ. πρύτανης του Ε.Μ.Π. Καθηγητής Κ. Μουτζούρης  έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Δημοκράτη Μυτιλήνης:

«Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. / Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ απέστειλε στον τ. Δήμο Αγιάσου, στην Διοικούσα Επιτροπή του Ι.Ν. Παναγιάς Αγιάσου, στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και στον τ. Δήμο Πλωμαρίου τις αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις των παραδοσιακών κτιρίων στην Αγιάσο και Πλωμάρι, οι οποίες εκπονήθηκαν από μεταπτυχιακούς φοιτητές της τον Δεκέμβριο 2009, με την αρωγή της τότε Πρυτανείας του Ε.Μ.Π.

Ελπίζεται ότι θα τύχουν αξιοποιήσεως!».
Θυμόμαστε ότι είχαν έρθει στο νησί μας, συγκροτημένα συνεργεία επιστημόνων και φοιτητών και είχαν ασχοληθεί με την αποτύπωση των:
Ναό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣΟΥ-Οικία ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ Αγιάσου- Γεφύρι της Κρεμαστής Μανταμάδου- Δημοτικό Ελαιοτριβείο Αγιάσου- Σαπωνοποιείο ΞΥΠΤΕΡΑ, Πλωμαρίου.
Ρωτήσαμε τον κ. Μουτζούρη: «Πως εννοείτε τη φράση «ελπίζεται ότι (οι αποτυπώσεις) θα τύχουν αξιοποιήσεως;»
Και ο κ. Μουτζούρης απάντησε:
«Κρίνει κανείς, αν θα αλλάξει χρήση το ακίνητο ή θα απαιτηθεί μόνο συντήρηση. Στοχεύει στο τι θέλει να το κάνει! Προχωρεί σε προμελέτη και μελέτη και φροντίζει να το εντάξει σε πρόγραμμα, ΕΣΠΑ ή άλλο για να το αξιοποιήσει! Οι μελέτες ανατίθενται σε ιδιώτες μετά από προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πάντα το Πολυτεχνείο μπορεί να έχει το ρόλο του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ!».
Λυπούμαστε, αλλά απαντήσαμε:
«Καημός! Στη Λέσβο όλα αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!».

------------------------

 

Μοιράσου το άρθρο!