Πολιτισμός

02/08/2012 - 09:23

Προχωράει η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Μίλτης Παρασκευαΐδης

Lesvosnews Προχωράει η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Μίλτης Παρασκευαΐδης

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΜΙΛΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ: ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ   ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, και δεν αναφερόμαστε  τόσο στον οικονομικό τομέα, με τις τραγικές του επιπτώσεις που βιώνουμε καθημερινά , όσο στην  έλλειψη ήθους και  αισθητικής, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι γνωρίζουμε και έχουμε διάθεση να παλέψουμε στα δύσκολα.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε στην ΟΛΣΑ την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της δημιουργίας  του  Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου που φέρει το όνομα του ευεργέτη  της Λέσβου Μίλτη Παρασκευαΐδη , γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε , πιστέψαμε όμως βαθειά στην αξία και την χρησιμότητα του  ευγενικού  αυτού στόχου, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάναμε. 
Πολλοί δεν πίστεψαν,  πολλοί μας  απέτρεπαν , τίποτε δεν ήταν και δεν είναι εύκολο , πόσο μάλλον σήμερα, που οι δυσκολίες έχουν δεκαπλασιασθεί. Η υλοποίηση αυτού του στόχου φαινόταν για πολλούς ουτοπία. Και να που σήμερα ο στόχος μας γίνεται πραγματικότητα , τα αποτελέσματα της προσπάθειας όλων μας, είναι πλέον ορατά, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. 
 
Από την άνοιξη  το έργο προχωρεί κανονικά  και  ήδη βρισκόμαστε αυτή την στιγμή έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά του  δευτέρου ορόφου. Φθάσαμε εδώ,  στη μέση περίπου της διαδρομής, μέσα από  ανυπέρβλητα εμπόδια, ατυχείς συγκυρίες  και πολλές δυσκολίες  και προβλήματα  που προέκυψαν και προκύπτουν  συνεχώς στην πορεία . Είναι αυτό που λέει σοφά ο λαός «όποιος δεν χτίσει σπίτι ....». Τα λύνουμε, όλα αυτά , όσο το δυνατόν καλύτερα,  και προχωρούμε με την βοήθεια, της επιτροπής πρωτοβουλίας ,των συλλόγων μας,  των χορηγών και  ευεργετών μας  ,όλων σας,  που με το λίγο και το πολύ του ,ανάλογα με τις δυνατότητες του  ο καθένας,  μας βοηθήσατε να φθάσουμε ως εδώ..
Σας ευχαριστούμε, όλους απ’ την καρδιά μας. Το φθινόπωρο θα σας καλέσουμε να δείτε από κοντά  την πρόοδο των εργασιών , και να κάνουμε την επίσημη τελετή , που λόγω των εκλογών του Μαΐου και Ιουνίου , εκτιμήσαμε ότι πρέπει να αναβάλουμε , αφού δεν  θα είχε, αν την  πραγματοποιούσαμε ,  την ανάλογη ανταπόκριση.
 Η κατασκευή του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου , στις άγριες αυτές εποχές , στέλνει  σε όλους ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε , να αισιοδοξούμε και ενωμένοι να υλοποιούμε,  έργα χρήσιμα για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη  ,την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, έργα  ουσιαστικά και λειτουργικά για τις επόμενες γενιές.
Θα χρειασθούμε της βοήθεια σας  για τη συνέχεια του έργου. Θα πρέπει και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Το έργο μας αφορά όλους ,ανήκει σε όλους. Περιμένουμε λοιπόν στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός τις γενναίες προσφορές σας .Παράλληλα χρειαζόμαστε τις ιδέες σας ,για το  πώς, το κέντρο που δημιουργούμε, θα γίνει χρήσιμο λειτουργικό και θα δραστηριοποιείται με κριτήρια την ουσία και την ποιότητα.

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ  ΤΗΣ   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                 Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γενικός Γραμματέας

       Χριστόδουλος Τσακιρέλλης                                     Μανώλης Παπουτσής

 

Μοιράσου το άρθρο!