Πολιτισμός

01/06/2019 - 21:31

Ρεσιτάλ πιάνου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ρεσιτάλ πιάνου των Κωνσταντίνου και Λευτέρη Κακάμπουρα Αλεξόπουλου την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Θα ακουστούν έργα Bach, Beethoven, Paganini, Liszt, Chopin, Ravel, Debussy και Ligeti.


Βιογραφικό σημείωμα     Κωνσταντίνος Κακάμπουρας Αλεξόπουλος 

Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 2002 και είναι 17 χρονών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division – Diplôme Supérieur d’Execution στην τάξη του Bruno Rigutto στο Παρίσι, όπου και ζει μόνιμα τον τελευταίο χρόνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους David Lively, Yekaterina Lebedeva και Δημήτρη Τουφεξή. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο 11ο Διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ Ρόδου, στο Διεθνές φεστιβάλ στο Ξηροπήγαδο 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Salle Cortot στο Παρίσι, στο City University Performance space στο Λονδίνο και στο Salon des Beaux Arts στο Λούβρο. Πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου“De Bach Au Jazz” 2018 όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Σπουδάζει με υποτροφία διεύθυνση ορχήστρας στην ’Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη των Dominique Rοuits και Julien Masmondet. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας με τους Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA), Catherine Larsen-Maguire και Μιχάλη Οικονόμου.

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani και φέτος δίνει εξετάσεις για το δίπλωμά του. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με την Αριάδνη Δασκαλάκη. Συμμετέχει παίζοντας βιολί στην νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra με την οποία έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία συμπράττοντας με την Julius Stern Orchestra του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου. 

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Τέλος, είναι μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.


Βιογραφικό σημείωμα    Λευτέρης Κακάμπουρας Αλεξόπουλος

Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 2002 και είναι 17 χρονών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 χρονών με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division Diplôme Supérieur d’Enseignement στην τάξη της Victoria Melki. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους David Lively και Yekaterina Lebedeva και σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας με την Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA). Έχει παίξει στο 2ο διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην στην Salle Cortot στο Παρίσι. 

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani, και σε ηλικία 16 ετών πήρε το πτυχίο του με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Γερμανία με την συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παίζοντας βιολί και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού στους οποίους έλαβε μέρος.

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Είναι, επίσης, μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.
 

Μοιράσου το άρθρο!